Blūms: Spēlei pret Lielbritāniju jānoskaņojas nopietni (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pirmdien gaidāmajai Eiropas čempionāta spēlei pret Lielbritānijas valstsvienību jānoskaņojas nopietni, sacīja komandas kapteinis Jānis Blūms.

Abu komandu duelis pirmdien Stambulā gaidāms plkst.14.15. Latvijas izlase turnīra pirmajā mačā ar 82:92 piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai, kamēr sestdien ar 92:64 apspēlēja Beļģiju. Savukārt briti cietuši divus zaudējumus - ar 90:103 Beļģijai un 70:84 Turcijai.

«Pret Lielbritāniju varētu būt mūsu atslēgas spēle. Mums šodien bija paredzēta brīvdiena, bet spēlētāji paši prasīja, vai nevar trenēties. Gribam būt tonusā,» svētdien pēc nodarbības sacīja Blūms. «Iepriekšējā turnīru pieredze rāda, ka pēc brīvdienām neesam tajā labākajā formā. Labāk notrenēties nekā visu dienu nodzīvot pa viesnīcu.»

«Lielbritānijas izlasē visi var iemest. Ja nenovērtēsim, būs grūti. Galvenais pašiem sevi sagatavot psiholoģiski. Daļēji to arī izdarījām, atbraucot šodien uz treniņu un kārtīgi izsvīstot vakardienas nogurumu. Rīt būsim fiziski gatavi. Lielbritānijai garais gals ir atlētisks un mazie ir ātri. Jāpieiet spēlei nopietni,» uzsvēra Blūms.

Izlases pieredzējušākajam spēlētājam Blūmam pirmajās divās cīņās nav sekmējies ar metieniem, jo viņš no spēles realizējis tikai vienu no desmit raidījumiem.

«Pārāk par neiemestajiem metieniem nedomāju. Ar Kristapu Janičenoku esam izcēlušies mazāk, bet būs spēles, kad mums «aizies«. Mums ir citi spēlētāji, kuri var iemest,» norādīja Blūms.

Latvijas valstsvienību pašlaik piemeklējusi infekcija, un veselības likstu dēļ svētdien treniņā nepiedalījās Mārtiņš Meiers un Jānis Strēlnieks.

«Ir, kā ir. Kopumā visiem ir vienāda situācija, jo dzīvo vienā viesnīcā. Katrs izvēlas, ko ēst. Šobrīd vairāk koncentrējamies uz spēli, pārējās lietas cenšamies nolikt maliņā. Vēl ir laiks sevi savest kārtībā, tā kā visam vajadzētu būt kārtībā,» tikmēr izteicās Jānis Timma, kuru arī nedaudz piemeklējusi infekcija.

«Vairāk jāpiedomā pie ēdiena, mazāk jāēd piena produkti. Tomēr katram kuņģis ir citādāks, tāpēc paši izvēlas, ko darīt. Dakteris ir iedevis tabletes, kas man ir palīdzējušas. Jūtos labi. Cerams, tās palīdzēs arī pārējiem,» pauda Timma.

Timma norādīja, ka pēc uzvaras pret Beļģijas basketbolistiem Latvijas komandai būs lielāka pārliecība.

«Galvenais rītdien ir uzvara, pretiniekus nešķirosim. Jāspēlē sava spēle un jādara tas agresīvi. Pārliecībai pret Lielbritāniju jābūt lielākai, jo pēc sāpīga zaudējuma mums bija laba uzvara. Tagad visiem ir iekšēja drošības sajūta un pozitīvisms,» teica Timma. «No Lielbritānijas komandas neviens neko negaida.

Viņi nav tik pazīstami Eiropas basketbolā, līdz ar to viņiem nav spiediena. Tas varētu būt viņu lielākais pluss. Ir jānoskaņojas tāpat kā pret Serbiju un Beļģiju.»

Latvijas basketbolisti piektdien Eiropas čempionāta pirmajā mačā ar 82:92 piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai, kamēr sestdien ar 64:92 apspēlēja Beļģiju.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī. Pēc tam ceturtdaļfināli tiks aizvadīti 12. un 13.septembrī, bet pusfināli - 14. un 15.septembrī. Savukārt spēles par vietām notiks 17.septembrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu