«EuroBasket 2017»: Latvijai šodien cīņa ar grupas līderi Krieviju

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturto un līdz šim svarīgāko spēli Eiropas čempionātā (EČ) šodien aizvadīs Latvijas basketbola valstsvienība, kas D apakšgrupas mačā spēkiem mērosies ar Krievijas izlasi, kura turnīrā spēlē bez zaudējumiem. Cīņa sāksies plkst. 14.15, un to tiešraidē translēs kanālā TV3.

Sergeja Bazareviča vadītā Krievijas izlase turnīru sākusi pārliecinoši, trijos mačos gūstot tikpat uzvaru. Pēdējā spēlē krievu basketbolisti ar rezultātu 76:67 pirmdien pieveica Beļģijas valstsvienību.

Arī Latvijas komanda aizvadīja maču pirmdien. Lai arī spēles gaitā pret Lielbritāniju tika iekrāts liels pārsvars, Ainara Bagatska padotie svinēja otro uzvaru turnīrā ar rezultātu 97:92. Tiesa, šaubas par panākumu neradās.

«Par citām komandām nedomāju, koncentrējamies savai spēlei. Ja visu izdarīsim gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, uzvarēt krievus nevajadzētu būt problēmai. Pienāks otrdiena, un Krievijai būsim gatavi,» pēc mača ar Lielbritāniju žurnālistiem pauda Dāvis Bertāns, kas grozā raidīja septiņus tālmetienus, sasniedzot Latvijas izlases rekordu Eiropas čempionātos.

Krievijas izlases līderi ir centra spēlētājs Timofejs Mozgovs un Aleksejs Šveds, kas līdz šim vidēji mačā iemetis 21,3 punktus un veicis 4,7 rezultatīvas piespēles. Mozgovs guvis 14,3 punktus un savācis 6,7 bumbas zem groziem.

Savainojuma dēļ čempionātā nepiedalās viens no potenciālajiem krievu vadošajiem spēlētājiem Sergejs Karasjovs.

«Komandā ir pieredzējuši, finansiāli nodrošināti un brīvi spēlētāji. Motivācija, vienotība un psiholoģija - tas šobrīd ir vissvarīgākais. Vai Sergejam Bazarevičam un viņa palīgiem tas izdosies - parādīs rezultāti. Pretējā gadījumā būs grūti,» vēl pirms turnīra «Sport-Express» izteicās bijušais Krievijas basketbola izlases galvenais treneris Staņislavs Jerjomins.

Latvijas izlasē spožu sniegumu demonstrē Kristaps Porziņģis, kas vidēji spēlē izcēlies ar 24,3 punktiem, būdams viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem turnīrā. Jānis Strēlnieks ar veiktām 8,7 rezultatīvām piespēlēm ir sacensību labākais piespēlētājs.

«Spēle pret Krieviju viennozīmīgi nebūs viegla. Abas komandas viena otru zina labi. Uzvarēs stiprākais,» uzskata viens no Latvijas komandas līderiem Jānis Timma, kurš iepriekšējās divas sezonas pavadīja tieši Krievijā, pārstāvot Sanktpēterburgas «Zeņit» komandu. «Krievija spēlē kā prognozēts - uzbrukumā liela loma ir Aleksejam Švedam un Timofejam Mozgovam. Tomēr nedrīkst atslābināties arī pret pārējiem spēlētājiem.»

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēļu grafiks Eiropas čempionātā D apakšgrupā

  • 1. septembrī Latvija - Serbija 82:92
  • 2. septembrī Latvija - Beļģija 92:64
  • 4. septembrī Latvija - Lielbritānija 97:92
  • 5. septembrī Latvija - Krievija plkst. 14.15
  • 7. septembrī Latvija - Turcija plkst. 20.45
«Krievi ir prognozējamāki, bet, protams, arī meistarīgāki nekā mūsu divi iepriekšējie pretinieki. Viņiem ir spilgts līderis Aleksejs Šveds un vēl 11 meistarīgi un pieredzējuši spēlētāji, kuri spēlē ar Serbijas izlasi izdarīja to, ko nespējām izdarīt mēs, – kontrolēja savas emocijas un neatbildēja uz pretinieku provokācijām.

Mūsu uzdevumos nekas nav mainījies – jāstabilizē spēle un jātiek galā ar savām emocijām. Aizsardzībā ir daudz iespēju spēlēt labāk. Uzbrukumā bumba kustas labi un nevienai komandai nebūs viegli mūs apturēt,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts Bagatskis.

Sagatavošanās posmā «EuroBasket 2017» Krievijas izlase deviņās spēlēs izcīnīja piecas uzvaras.

Iepriekšējās divās kontinenta meistarsacīkstēs Krievijas izlase desmit spēlēs kopā guva vien divas uzvaras, bet Stambulā tai jau ir par panākumu vairāk.

Krievija 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionu titulu, finālā ar 60:59 uzvarot turnīra saimnieci Spāniju. Tāpat tā 1993. gadā cieta neveiksmi finālā ar 70:71 zaudējot tā turnīra mājiniecei Vācijai. Krieviem ir arī 1997. un 2011. gada Eiropas čempionātu bronzas medaļas.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10. septembrī.

Eiropas čempionāts risināsies visu šo un nākamo nedēļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu