Porziņģis: Divi no trim tiesnešiem neļāva spēlēt basketbolu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Divi no trim tiesnešiem aizvadītajā Eiropas čempionāta mačā ar Krieviju neļāva spēlēt basketbolu, pēc otrdienas cīņas pauda Latvijas izlases lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Latvijas izlase otrdien svarīgā cīņā ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

«Liels prieks, ka mācējām atspēlēties, darījām to mierīgi soli pa solim, nevis mēģinājām visu uzreiz izdarīt,» pēc dueļa pauda Porziņģis, atgādinot, ka pēc puslaika Latvijai bija desmit punktu deficīts.

Porziņģis jau pirmajā puslaikā saņēma četras piezīmes, bet ceturtajā ceturtdaļā piezīmju normas dēļ priekšlaicīgi atstāja dueli, kas latvietim pēc mača lika būt skarbam.

«Uzvelk tas, ka divi no trim tiesnešiem mēģina spēli padarīt neskatāmu, neinteresantu,» uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Ņujorkas «Knicks» zvaigzne. «To Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) var uzlabot. Jā, visi pieļauj kļūdas, bet sāpīgi, ka vienkārši neļauj spēlēt basketbolu.»

Vēl šajā grupā pārējos ceturtās kārtas mačos otrdien plkst.17 Serbija tiksies ar pastarīti Lielbritāniju, bet plkst.21 Turcija mērosies spēkiem ar Beļģiju.

Apakšgrupu turnīru noslēdzot ar vienādu uzvaru bilanci, augstāko pozīciju ieņems izlase, kurai būs labāki rezultāti savstarpējās spēlēs. Ja Latvija, Serbija un Krievija turnīru noslēgs ar vienādu bilanci, grupā uzvarēs Serbija, kas šo komandu savstarpējos dueļos iekrājusi plus septiņus punktus, plus pieci punkti ir Latvijai, bet Krievija tika pie mīnus 12 punktiem.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī, tiekoties ar kādu no C apakšgrupas vienībām, kur divas izteiktas līderes ir Spānija un Horvātija, bet pārējās divas ceļazīmes uz nākamo posmu, visticamāk, izcīnīs Melnkalne un Ungārija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu