Kiriļenko: Krievijas un Latvijas spēle atgādināja boksa maču

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/LETA

Latvijas un Krievijas basketbolistu duelis Eiropas čempionātā atgādinājis boksa maču, jo spēlē bija daudz fiziskas cīņas, uzskata kādreizējā Krievijas sporta zvaigzne Andrejs Kiriļenko, kurš tagad strādā šīs valsts Basketbola federācijas prezidenta amatā.

Latvijas izlase otrdien svarīgā cīņā ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā. Tikmēr Krievija cieta pirmo neveiksmi turnīrā.

«Spēle atgādināja boksa maču - bija ļoti daudz fiziskas cīņas. Pirmajos piecos-sešos raundos uzvarējām, bet pēc tam pretinieks lieliski izjauca mūsu spēli,» pēc dueļa aģentūra TASS citē Kiriļenko, kurš savulaik spēlētāja karjerā 13 sezonas pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

«Pirmo puslaiku aizvadījām skaistu, bet otrajā, iespējams, nedaudz nosēdāmies. Pat ne fiziski, bet morāli - grūti šādā spēļu režīmā saglabāt koncentrēšanos,» piebilda Krievijas Basketbola federācijas vadītājs, kurš šovasar arī viesojās Latvijā. Viņš kā žūrijas loceklis piedalījās «Ghetto Kings of Air 2017» konkursā, kurā sacentās «slam-dunk» meistari.

2007. gadā Kiriļenko aizveda Krievijas basketbolistus līdz Eiropas čempionu titulam. Viņu toreiz atzina arī par visa turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. Krievijas vīriešu basketbola izlasei šis ir vienīgais triumfs Eiropas čempionātā pēc Padomju Savienības sabrukuma.

Amizanta situācija izveidojās preses konferencē, kuras moderators Krievijas izlases galveno treneri Sergeju Bazareviču nosauca par citu šīs valsts basketbola speciālistu - Borisu Sokolovski.

Bazarevičs vēlāk preses konferencē atzina, ka viņa vadītā komanda labi aizvadīja pirmo puslaiku, taču otrajā spēles daļā piedzīvoja kritumu.

«Pirmais puslaiks bija ļoti labs un zinājām, ko darīt. Grūti tagad pateikt, kas notika otrajā puslaikā - viņi labi sāka un izsita mūs no ritma, bet ceturtajā ceturtdaļā mēs sabrukām. Zaudējām ideju kā vēlamies spēlēt un ceru, ka tas vairs nenotiks,» teica Bazarevičs.

Latvijas izlases līderis Kristaps Porziņģis jau pirmajā puslaikā bija sakrājis četras piezīmes, tādējādi mača otrajā daļā viņa spēles laiks bija limitēts.

«Mēs nenoturējām pārsvaru, ielaidām vieglus punktus un kādos brīžos sākām šaubīties,» vēlāk piebilda Krievijas izlases treneris. «Nedomāju, ka četras Kristapa Porziņģa piezīmes mūs atslābināja, tomēr viņi nedaudz pamainīja aizsardzības taktiku. Neviens neteica, ka mēs atbrauksim un visus uzvarēsim.»

«Pēc pārtraukuma viņi pamainīja aizsardzību. Negribu teikt, ka nespējām adaptēties, vienkārši steidzāmies un pieņēmām nepareizus lēmumus,» žurnālistiem pauda Krievijas izlases centrs Timofejs Mozgovs, kurš vienīgais no savas izlases pašlaik spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). «Kad Porziņģis izkrita, Latvija parādīja, ka viņiem ir spēcīga un laba komanda.»

Vēl vienā D apakšgrupas spēlē otrdien Serbija ar 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13) uzvarēja Lielbritāniju, sperot platu soli pretim triumfam grupā.

Apakšgrupu turnīru noslēdzot ar vienādu uzvaru bilanci, augstāko pozīciju ieņems izlase, kurai būs labāki rezultāti savstarpējās spēlēs. Ja Latvija, Serbija un Krievija turnīru noslēgs ar vienādu bilanci, grupā uzvarēs Serbija, kas šo komandu savstarpējos dueļos iekrājusi plus septiņus punktus, plus pieci punkti ir Latvijai, bet Krievija tika pie mīnus 12 punktiem.

Pēdējā kārtā ceturtdien Latvija tiksies ar Turciju, kamēr Serbijai pretim stāsies Beļģija, bet Krievijai - Lielbritānija.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase aizvadīs 10.septembrī, tiekoties ar kādu no C apakšgrupas vienībām, kur divas izteiktas līderes ir Spānija un Horvātija, bet pārējās divas ceļazīmes uz nākamo posmu, visticamāk, sadalīs Melnkalne un Ungārija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu