Bagatskis: Pret Turciju galvenais bija izturēt mentālo cīņu ar sevi un skatītājiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu valstsvienībai galvenais ceturtdien notikušajā Eiropas čempionāta mačā pret mājinieci Turciju bija izturēt mentālo cīņu ar sevi un skatītājiem, bet tikai pēc tam - ar pretiniekiem, pēc uzvaras sacīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlase ceturtdien Stambulā savā D apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar 89:79 (24:22, 23:16, 22:25, 20:16) uzvarēja Turciju, līdz ar to astotdaļfināla pretiniekos iegūstot parocīgo Melnkalni un izvairoties no tikšanās ar favorīti Spāniju.

«Viens no pamatuzdevumiem spēlei pret Turciju bija neko neizdomāt. Uzrunā spēlētājiem teicu, ka basketbols ir 40 minūšu spēle un ka aizsardzībā spēlēsim tik labi, cik pamatoti mēs uzbruksim un cik labi būs metieni. Vairāk vai mazāk tas arī izdevās,» apmierināts pēc mača bija Bagatskis.

«Turcijas basketbolistiem ar savu stilu ir jāveic ļoti liels darba apjoms. Ja noraustīsimies un pieņemsim nepareizu lēmumu, mēs dosim viņiem iespēju sajust spēli. Tāpēc pats galvenais bija nekļūdīties,» pauda Bagatskis. «Mani priecē, ka pieļāvām tikai 11 kļūdas.»

Latvijas izlases rindās jau ilgstoši ar vīrusa sekām cīnās saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš spēles izskaņā pat vairs nebija uz rezervistu soliņa.

«Ņemot vērā, ka pusi spēles iztikām bez Strēlnieka, piezīmju normas dēļ bija jāiztiek bez Jāņa Timmas un Mārtiņš Meiers ātrāk nekā plānots sapelnīja piezīmes, mums ātrāk vajadzēja izmantot rotācijas spēlētājus. Tiešām liels prieks par Žani Peineru, Aigaru Šķēli un Jāni Blūmu,» uzsvēra Bagatskis.

Pieredzējušais izlases kapteinis Blūms pret Turciju aizvadīja teicamu maču, jo iemeta 17 punktus, tostarp piecus no astoņiem trīspunktniekiem.

«Es jau vakar Blūmam teicu, ka šī būs viņa spēle - nav variantu. Tā arī sanāca. Šajā spēlē pats galvenais bija izturēt mentālo cīņu ar sevi un skatītājiem, bet tikai pēc tam - ar pretiniekiem,» pauda Bagatskis.

«Nepievērsu uzmanību, kā turki uzsāka otro puslaiku. Mums bija savi taktiskie risinājumi. Diemžēl piezīmju problēmas dēļ īsti nemācējām izmantot Timmu, tomēr mēs atradām citus risinājumus. Pirmās ceturtdaļas vidū uz brīdi aizmirsām, kas jādara pret turku presingu, - pazaudējām vieglas bumbas,» atzina Bagatskis.

«Spēlē pieci pret pieci turku spēks ir «pick&roll» un šķietami avantūrisks metiens. Melihs Mahmutoglu sākumā nospēlēja tiešām karaliski, bet ar pretestību, tāpēc man nav nekādu pretenziju pret mūsu aizsardzību. Mēs arī atļāvām viņiem gūt dažus punktus pēc mūsu kļūdām. Tomēr aizvadījām šo maču līdz laimīgām beigām,» turpināja treneris.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris atklāja, ka pēc iepriekšējām turnīra spēlēm Strēlnieks ir zaudējis daudz kilogramu, turklāt ir arī citi basketbolisti, kuri cīnoties ar vīrusa radītām sekām.

«Jānis mums ir ļoti svarīgs, bet viņš šodien nevarēja paspēlēt. Divas dienas jāatpūšas. Viņam ir totāls vājums un zaudēti kilogrami, kas mūsu sportā ir ļoti svarīgi,» teica Bagatskis. «Rīt mēs atpūtīsimies, bet parīt viss būs ierastajā režīmā. Mums ir laiks. Jāskatās, cik ilgi brauksim līdz jaunajai arēnai un viesnīcai. Mums nav kur steigties. Ir jāatkopjas un jāsadziedē mikrotraumas.»

Svētdien Latvijas izlase jau plkst.12.30 aizvadīs astotdaļfināla ciņu pret Melnkalni. Bagatskis norādīja, ka šis pretinieks viņam ir labi zināms. «Viņu stils ir skaidrs, tikai jāsaliek akcenti - kas ir mūsu priekšrocības un ar kādiem paņēmieniem viņi varētu mūs pārspēt.»

Latvija D apakšgrupas turnīrā ieņēma otro vietu aiz Serbijas, kamēr Melnkalne C apakšgrupā palika trešā. Zaudējot turkiem, Ainara Bagatska trenētā komanda grupā būtu ceturtā, tādā gadījumā tiekot uz spēcīgo Spāniju.

Tikmēr Latvijas un Melnkalnes spēles uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar Slovēnijas un Ukrainas astotdaļfināla uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu