Porziņģis: Spēlējām ar vēsu prātu un ieguvām vēlamo rezultātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par spīti mājinieku līdzjutēju vētrainam atbalstam, Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionāta D apakšgrupas noslēdzošajā spēlē pret Turciju darbojās ar vēsu prātu, izdarot savu darbu un tiekot pie svarīgas uzvaras, pēc ceturtdien gūtā panākuma žurnālistiem sacīja valstsvienības līderis Kristaps Porziņģis.

Latvijas izlase smagā un nervozā cīņā guva panākumu ar rezultātu 89:79 (24:22, 23:16, 22:25, 20:16), līdz ar to astotdaļfināla pretiniekos iegūstot parocīgo Melnkalni, izvairoties no tikšanās ar favorīti Spāniju.

Latvijas izlase tika pie ceturtā panākuma piecos mačos, pirmo reizi Eiropas čempionātu finālturnīros izcīnot četras uzvaras pēc kārtas.

«Izdarījām visu, kas jāizdara, un spēli uzvarējām. Vienmēr ir kļūdas un lietas, ko var paveikt labāk, taču kopumā pie šādas atmosfēras spēlējām ar vēsu prātu, paveicām savu darbu un beigās rezultāts ir tāds, kādu mēs gribējām,» sacīja Porziņģis, kurš šajā mačā guva 28 punktus.

Viņš norādīja, ka Latvijas izlasei čempionāta svarīgākās spēles vēl tikai gaidāmas.

«Šeit katra spēle ir uz izdzīvošanu un nāvi, katrs mačs ir ļoti svarīgs. Prieks, ka uzvarējām, taču pēc divām dienām būs vēl grūtāk. Atslābināties nevar, ejam uz priekšu un spēli no spēles mēģināsim tikt, cik vien tālu varam,» piebilda basketbolists.

Tiesa, šī nav bijusi nokaitētākā atmosfēra, kurā viņam sanācis spēlēt. «Spānijas čempionātā Valensijā izslēgšanas spēlēs ir bijis skaļāk, bet arī te bija laba atmosfēra, jo viens viņu fanu sektors, kur visi stāvēja kājās, bija ļoti skaļš. Bija patīkami spēlēt.»

Porziņģim šajā mačā nācās daudz spēlēt pret pretinieku centru Semihu Erdenu, pret kuru nav bijis viegli, taču viņu vairāk uztraucis tas, lai cīņas sākumā nedabūtu nevajadzīgus sodus, kā tas notika iepriekšējā mačā ar Krieviju.

«Erdens ir ar lielu un smagu ķermeni, cīnījos, cik varēju, taču visvairāk uztraucos par to, lai man spēles sākumā nenosvilpj nevajadzīgus sodus. Mēģināju spēlēt ar rokām augšā, pabrīdinot tiesnešus, ka es nemēģinu sist sodus, jo citreiz tas var nedaudz palīdzēt. Mēģināju būt nosvērts, cik vien var, neuzvilkties par sīkumiem, lai gan visas spēles garumā tas ir ļoti grūti izdarāms. Centāmies noskaņoties uz to, ka būs lietas, kuras nevaram ietekmēt, kas mums arī spēles gaitā palīdzēja,» norādīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» zvaigzne.

Lielisku maču šoreiz aizvadīja arī Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš guva 17 punktus, tostarp trāpot piecus tālmetienus, par ko priecīgs bija arī Porziņģis.

«Kad Janka iemeta pirmo tālmetienu es jutu, ka viņam būs reāli laba spēle. Viņam bija sakrājies iekšā, jo Jānis ir spēlētājs, kurš var izdarīt lietas, kuras šodien arī parādīja. Man ir liels prieks, ka viņam izdevās nospēlēt tā, kā gribēja, jo viņš izlaida tos dēmonus ārā, kas bija sakrājušies. Mēs diezgan labi tikām galā ar pretinieku presingu, izmantojām uzbrukumu līdz galam, to nenobremzējām, tāpēc izdevās labas piespēles no komandas biedriem, kas arī man ļāva gūt vieglus punktus no augšas,» spēles nianses klāstīja basketbolists.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien astotdaļfinālā pret Melnkalni. «Tā ir augsta līmeņa komanda, jāizstudē pretinieki un tad jāgatavojas spēlei,» piebilda Porziņģis.

D apakšgrupas noslēgumā Serbijai, Latvijai un Krievijai bija pa četrām uzvarām piecās spēlēs, bet, rēķinot savstarpējos rezultātus, pirmo vietu ieņēma Serbija, otrā palika Latvija, bet trešā Krievija. Tālāk palika Turcija ar divām uzvarām trīs spēlēs, kamēr Beļģija čempionātu noslēdza ar vienu uzvaru, bet Lielbritānija ar piecām neveiksmēm.

Tikmēr astotdaļfinālā sestdien Vācija tiksies ar Franciju, Slovēnija ar Ukrainu, Lietuva ar Grieķiju un Somija ar Itāliju, bet svētdien Latvija mērosies spēkiem ar Melnkalni, Serbija spēlēs ar Ungāriju, Spānija ar Turciju, bet Horvātija ar Krieviju.

Eiropas čempionāts notiek no 31.augusta līdz 17.septembrim. Pēc šā turnīra Eiropas labākās basketbola komandas turpmāk tiks noskaidrotas vien reizi četros gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu