«EuroBasket 2017»: Basketbolisti dodas cīņā par ceturtdaļfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Eiropas čempionāta (EČ) astotdaļfināla maču šodien Stambulā (Turcija) aizvadīs Latvijas nacionālā basketbola komanda, kas cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā jeb labāko astotniekā spēkiem mērosies ar Melnkalnes izlasi. Spēle sāksies plkst. 12.30, un to tiešraidē translēs kanālā TV3. Aiziet, Latvija!

Latvijas komandai ir iespēja trešo reizi kopš neatkarības atjaunošanas un otro reizi pēc kārtas iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā. Melnkalnieši Eiropas čempionātos piedalās kopš 2007. gada, finālturnīrā iekļuvuši trešo reizi un pirmo reizi pārvarējuši pirmā posma barjeru.

Melnkalnes izlases zvaigznes

Spēka uzbrucējs Bojans Dubļevičs (25; 205 cm) – Spānijas līgas finālsērijas vērtīgākais spēlētājs un čempions «Valencia» sastāvā. Centrs Nikola Vučevičs (26; 213 cm) – Orlando «Magic» pamatcentrs – 33 minūtēs 13,1 punkts un 11,9 atlēkušās bumbas. Naturalizētais amerikānis Tairess Raiss (30; 185 cm) – Eirolīgas 2014. gada finālturnīra vērtīgākajam spēlētāja pagājušajā sezonā «Barcelona» sastāvā Eirolīgā vidēji spēlēja 30 minūtes, guva 13 punktus un izdarīja 4,9 rezultatīvas piespēles.

Melnkalnes komanda grupas turnīrā piecos mačos izcīnīja trīs uzvaras, C apakšgrupas kopvērtējumā ierindojoties trešajā vietā.

Bukmeikeri par visai pārliecinošu mača favorīti uzskata Latvijas komandu.

«Latvija, Serbija vai Turcija, mani īpaši neinteresē. Tās ir augsta līmeņa komandas, kas labi nokomplektētas visās pozīcijās. Ja man būtu jāizvēlas, labprāt spēlētu pret Krieviju. Latvija ir nopietns pretinieks. Viņiem ir lieliska un ļoti ātra komanda.

Pāragri ko spriest, jo tikko noslēgusies spēle pret Rumāniju un esam uzzinājuši savu nākamo pretinieci. Mums ir pietiekami daudz laika sagatavoties,» Melnkalnes medijos izteicies šīs valstsvienības galvenais treneris Bogdans Tanjevičs. «Ceru, ka astotdaļfinālā pret Latviju parādīsim savu maksimāli labāko sniegumu.»

Vidēji spēlē Balkānu valsts izlase guvusi 75,6 punktus, kamēr Latvijas basketbolisti 88,8.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Kristaps Porziņģis ir trešais (22,4 punkti), Nikola Vučevičs ieņem 27.vietu (14,2). Starp atlēkušo bumbu izcīnītājiem Vucevičs sestais (7,8), Dubļevičs 14.vietā (7), Jānis Timma – 18. (6,6). Starp piespēlētājiem Jānis Strēlnieks ieņem 5. vietu (6), Dairis Bertāns – 9. (5,2), Nikola Pavļičevičs – 37. (3,4). Starp turnīra efektīvākajiem spēlētājiem Porziņģis ir sestais (21,8), Jānis Timma – devītais (20), Vučevičs – 17. (17,2), Dubļevičs – 21. (16).

«Melnkalnes izlases trumpji ir atlētiskums, pieredze, droši vien arī spēks un jauda groza tuvumā. Ja ar viņiem ielaidīsimies pozicionālā basketbolā, mums būs ļoti lielas problēmas,» žurnālistiem uzsvēra Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagataskis. «Tas nenozīmē, ka mums nav jāspēlē pieci pret pieci, taču jācenšas paātrināt spēle. Mēs to varēsim izdarīt, ja savāksim atlēkušās bumbas pie sava groza.

Šī komanda ir Serbijas un Krievijas izlašu savienojums.»

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēles Eiropas čempionātā

  • 1. septembrī Latvija - Serbija 82:92
  • 2. septembrī Latvija - Beļģija 92:64
  • 4. septembrī Latvija - Lielbritānija 97:92
  • 5. septembrī Latvija - Krievija 84:69
  • 7. septembrī Latvija - Turcija 89:79
  • 10. septembrī Latvija - Melnkalne plkst. 12.30

Latvijas un Melnkalnes komandas līdz šim spēlējušas piecas reizes. Pirmajās četrās pārāki bija pretinieki – 2010. gada vasarā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Podgoricā 66:96, Rīgā 84:90, 2012. gadā pārbaudes spēlēs 76:94, 68:94 un 82:93. Toties 2013. gada 5. septembrī Eiropas čempionāta pirmā posma otrās kārtas spēlē Latvijas vienība izcīnīja uzvaru (73:72; dažas sekundes pirms beigām izšķirošo grozu ar tālu divpunktu metienu guva Kristaps Janičenoks), kas mūsu komandai pavēra ceļu uz 2. posmu.

Latvijas - Melnkalnes mača spēcīgākais ceturtdaļfinālā spēkiem mērosies ar talanta pilno Slovēnijas izlasi, kura astotdaļfinālā ļoti pārliecinoši ar 79:55 apspēlēja Ukrainas valstsvienību.

Pirms diviem gadiem pie trešā titula vēsturē tika Spānija, kas finālā ar 80:63 apspēlēja Lietuvu, bet pie bronzas medaļām tika Francijas basketbolisti.

Eiropas čempionāts risināsies vēl visu nākamo nedēļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu