Stambulā beidzot basketbola svētku atmosfēra

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Eiropas čempionātā basketbolā pienākuši izšķirošie mači. Jau šodien plkst.12.30 savu astotdaļfināla maču aizvadīs arī Latvijas izlase, kas tiksies ar Melnkalni. Beidzot, pārceļoties no Stambulas pilsētas Āzijas daļas uz Eiropu, kontinenta meistarsacīkstēs jūtama arī svētku atmosfēra, kas radīta par godu basketbolam.

D apakšgrupas mačus, kurā tika izcīnītas četras uzvaras piecās spēlēs, Latvijas basketbolisti aizvadīja Stambulas austrumdaļas arēnā «Ulker Sports». Lai arī laukumā Latvija demonstrēja atzīstamu sniegumu, kopumā basketbola svētku atmosfēra nebija jūtama, izņemot arēnas iekšpusi. Apkārtnē un pat uz arēnas nebija manāmas reklāmas par Eiropas čempionātu, turklāt nereti arī vietējie nezināja par šāda turnīra esamību. Savā ziņā tas ir saprotams, jo Turcijā pirmajā vietā ir futbols...

Tomēr Eiropas čempionāta otrais posms jeb izslēgšanas turnīrs norisinās Stambulas Eiropas pusē esošajā «Sinan Erdem Dome» arēnā, kas uz basketbola cīņām spējīga uzņemt 16 000 skatītāju. Jāteic, šeit atmosfēra ir pavisam citādāka un līdzinās basketbola svētkiem.

Pie arēnas ieejas ir pasākumu laukums, kur var pamētāt bumbu un piedalīties citās aktivitātēs, fonā nepārtraukti skan mūzika. Pati halle ir aplikta ar milzīgām Eiropas čempionāta pašreklāmām.

Savukārt arēnas iekšpusē uzmanību piesaista sienu noformējums. Vienā no tiem redzami valstu karogi ar labākajiem sasniegumiem Eiropas čempionātos. Īpaši silda Latvijas uzraksts – pirmie kontinenta čempioni 1935.gadā un sudrabs četrus gadus vēlāk.

Tikmēr apkārt arēnai, kā jau pie tirgotāju tautas, no rokas iespējams iegādāties neoficiālu Eiropas čempionāta atribūtiku – šalles un kreklus. Tuvumā nevar iegādāties grādīgos dzērienus, alus nav pieejams arī arēnā, toties tribīnēs iespējams nopirkt popkornu.

Kopumā alkoholu Stambulā iegādāties nav tik vienkārši – pat alus ne visur ir pieejams, savukārt vēl stiprāki dzērieni maksā savas divas reizes dārgāk nekā Latvijā.

Savukārt drošība «Sinan Erdem Dome» ir vēl apjomīgāka, nekā tā bija «Ulker Sports» arēnā. Vakara mačos ap arēnu redzami armijas tipa cilvēki ar nopietniem šaujamieročiem, arī policistu skaits, tostarp uz motocikliem, ir pieaudzis. Tāpat pie arēnas ir arī ūdensmetēji pūļa izkliedēšanai. Ieejot arēnā, ir jāiziet cauri nopietnai kontrolei, lai netiktu ienests nekas neatļauts, piemēram, šķiltavas.

Pārcelšanās uz «Sinan Erdem Dome» arēnu ir lielāki svētki arī žurnālistiem, jo darbam pieejamas uzreiz divas lielas mediju telpas. Piemēram, «Ulker Sports» medijiem darbam bija atvēlēta tikai viena, kas bija uz pusi mazāka nekā viena telpa pašreizējā arēnā. Tāpat vienā no mediju telpām ir liels ekrāns, kas tiešraidē ļauj sekot līdzi notikumiem laukumā.

Tomēr visam pāri ir sportiskie notikumi. Šodien Latvijas izlasei jāuzvar Melnkalne, lai otrdien ceturtdaļfinālā tiktos ar talantīgo Slovēniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu