Bagatskis: Atradām balansu starp divpunktu un trīspunktu metieniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Eiropas čempionāta astotdaļfināla mačā pret Melnkalni atrada balansu starp divpunktu un trīspunktu metieniem, pēc panākuma sacīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlase svētdien astotdaļfinālā ar 100:68 (27:15, 26:22, 29:15, 18:16) pieveica Melnkalni. Līdz ar to otro Eiropas čempionātu pēc kārtas vienība sasniegusi ceturtdaļfinālu, kur otrdien tiksies ar Slovēniju.

Latvijas basketbolisti šajā mačā uzbruka ar augstu metienu precizitāti, iemetot 20 no 34 divpunktniekiem (58,8%) un 15 no 25 trīspunktniekiem (60%).

«Mums bija augsts trīspunktnieku procents, jo metieni bija pamatoti un izspēlēti. Bijām gatavi metieniem. Bija labs balanss - neviens mums nevar pārmest, ka aizrāvāmies ar trīspunktniekiem. Bija svarīgi atrast balansu starp divpunktu un trīspunktu metieniem,» pēc mača teica Bagatskis.

«Bija jārada arī spiediens zem groza apakšas. Labi izmantojām pretinieku garo spēlētāju trūkumus - viņi ir lieli, atlētiski un spēcīgi, bet lēni. Turklāt vēl bija brīdis, kad viņi koncentrējās tikai uz Kristapu Porziņģi, tāpēc mūsu mazajiem Dairim Bertānam un Jānim Timmam groza apakšā bija pilna brīvība, ko arī izmantojām,» turpināja treneris.

Latvijas izlases rindās 24 minūtes šajā mačā nospēlēja saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš teju visu turnīru cīnās ar veselības likstām un kurš ceturtdienas spēli pret Turciju nevarēja pabeigt.

«Pēc mača komandas biedri norādīja, ka Strēlnieks atkal ir bāls, bet izskatās, ka viss bija labi. Viņš izdarīja lielu darba apjomu. Jānis ne tikai apgādāja komandas biedrus ar piespēlēm, bet arī pats uzbruka veiksmīgi. Viņš atrada balansu starp piespēli un metienu,» ļoti priecīgs par saspēles vadītāja devumu bija Bagatskis.

«Šajā mačā spēlējām pēc situācijas. Protams, bija brīži, kad nomierinājāmies. Ir tāds teiciens, kas liela pārsvara dēļ īpaši tiek piemērots spēles beigās, - «garbage time«. Es to neatzīstu, jo jāmāk spēlēt jebkurā brīdī,» uzsvēra treneris. «Visiem spēlētājiem komandā ir savas lomas, nedrīkstam apstāties. Ir jāspēlē ar domu, ka uz tablo visu laiku ir 0:0 vai līdzīgs rezultāts.»

Jau otro maču pēc kārtas Latvijas izlases rindās neizgāja pieredzējušais Kristaps Janičenoks, kurš vienīgais no komandas šajā turnīrā punktus vēl nav guvis.

«Kristapam viss pienāks. Viņš ir mentāli stiprs spēlētājs, viņa minūtes un laiks būs,» noteica Bagatskis.

Latvijas valstsvienībai nākamais pretinieks šajā Eiropas čempionātā būs Slovēnija, kas pazīstama kā ātra komanda, turklāt tā izcīnījusi uzvaras visās sešās šī turnīra spēlēs.

«Slovēnijai viss darbs sākas no mazās līnijas - Gorans Dragičs un Luka Dončičs, kā arī tam klāt vēl trīs četri labi snaiperi. Šajā komandā ir pieredzējuši spēlētāji, kas komentārus neprasa. Stils viņiem ir līdzīgs kā mums - spēlē ātru basketbolu, daudz uzbrūk, it īpaši Dragičs. Galvenais, ko mums darīt - pēc metiena ātri jāatgriežas aizsardzībā. Mums viņiem jāliek spēlēt pozicionāls basketbols, jo šai vienībai nedrīkst ļaut ieskrieties. Viņi pārskrēja pāri Francijai un Grieķijai, kas ir labs uzskates materiāls un mums no tā vajadzētu izdarīt secinājumus,» sacīja Bagatskis.

Eiropas čempionāts ilgs līdz nākamajai svētdienai, bet astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāru zaudētājiem turnīrs būs noslēdzies.

Pēc šī turnīra Eiropas labākās basketbola komandas turpmāk tiks noskaidrotas vien reizi četros gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu