Latvijas izlase un Porziņģis starp līderiem «EuroBasket 2017» statistikas ailēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

40. Eiropas čempionātā basketbolā vīriešiem sasniegta izslēgšanas turnīra fāze, kurā jau noskaidrotas astoņas labākās komandas, kas turpina cīņu par medaļām. Tostarp uz godalgām joprojām pretendē arī Latvijas izlase, kura kopā ar tās vadošo spēlētāju Kristapu Porziņģi vairākās turnīra statistikas ailēs ieņem līderpozīcijas.

Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi pašreizējā titula īpašniece Spānija, olimpiskā vicečempione Serbija, kā arī Vācija, Itālija, Grieķija, Krievija, Slovēnija un Latvija. Šīs komandas turnīrā katra aizvadījušas 6 spēles. Zīmīgi, ka trīs no astoņām komandām - Latvija, Serbija un Krievija, priekšsacīkstēs spēlēja vienā apakšgrupā.

Latvijas izlase starp visām čempionāta dalībniecēm līdz šim bijusi rezultatīvākā komanda ar kopumā 544 gūtiem punktiem. Vidēji spēlē Latvijas basketbolisti guvuši 90,4 punktus. Šajā rādītājā tuvākā sekotāja ar 88,5 punktiem ir Francija, kurai šis turnīra jau noslēdzies pēc zaudējuma astotdaļfinālā pret Vāciju.

Labu sniegumu Latvijas izlase demonstrējusi precizitātē, realizējot 49,9% metienu no spēles. Šis ir trešais labākais rādītājs čempionātā. Precīzāk grozam uzbrukušas vien Francijas un Grieķijas komandas. Divpunktu metienus Latvijas basketbolisti realizējuši ar 55,7% precizitāti (3. rādītājs), savukārt tālmetienus ar 41,4% precizitāti (priekšā tikai Spānija ar 42,5%).

Savukārt soda metienus Latvijas basketbolisti izpildījuši izcili - ar 84,5% precizitāti, kas ir labākais radītājs čempionātā. Vistuvāk ir Vācijas izlase, kas trāpījusi 83,5% metienu, taču kopumā vācieši uz soda metiena līnijas stājušies par 20 reizēm mazāk nekā latvieši.

Latvijas izlase čempionātā vidēji spēlē izcīnījusi 34,7 atlēkušās bumbas, kas ir tikai 13. rādītājs turnīrā. Savukārt ar 2,3 bloķētiem metieniem vidēji mačā valstsvienība ierindojas 11. pozīcijā. Arī pārtverto bumbu ir bijis salīdzinoši maz - vidēji spēlē 5,0, kas komandu ierindo 22. vietā.

Tikmēr uzbrukumā demonstrēta lieliska komandas spēle - vidēji mačā izdarītas 24,3 rezultatīvas piespēles. Latvija šajā rādītājā priekšā ir tikai čempione Spānija (24,5 vidēji), kas kopumā sešos mačos atdevusi par vienu piespēli vairāk.

Latvijas basketbolisti čempionātā vidēji mačā pieļāvuši 11,3 kļūdas, kas ir viens no labākajiem rādītājiem turnīrā. Mazāk kļūdījušies tikai Spānijas, Itālijas un Ungārijas basketbolisti.

Caurskatot spēlētāju individuālo statistiku, vairākos rādītājos starp turnīra līderiem ir Latvijas izlases vadošais spēlētājs Kristaps Porziņģis. Viņš vidēji mačā guvis 21,8 punktus, kas turnīrā ir ceturtais rādītājs.

Gūtajos punktos līderis ir Krievijas izlases saspēles vadītājs Aleksejs Šveds, kurš vidēji atzīmējies ar 23,7 punktiem. Porziņģim priekšā ir arī vācietis Deniss Srēders (23,2) un horvāts Bojans Bogdanovičs (22,5), savukārt piekto vietu ieņem Latvijas ceturtdaļfināla pretinieces Slovēnijas izlases līderis Gorans Dragičs - 21,2 punkti.

Porziņģis līdz šim čempionātā bijis labākais metienu bloķētājs. Vidēji spēlē augumā raženais latvietis divas reizes apturējis pretinieku centienus iekarot Latvijas grozu. Tuvākie sekotāji ar 1,7 bloķētiem metieniem ir spānis Marks Gasols, ukrainis Artjoms Pustovijs un Slovēnijas naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs.

Savukārt efektivitātes rādītājā Porziņģis ieņem trešo vietu ar 22,3 punktiem. Viņam priekšā ir vienīgi Lielbritānijas izlases līderis Gabriels Olaseni (26,8) un lietuvietis Jons Valančūns (23,5). Tiesa, šiem diviem spēlētājiem turnīrs jau ir noslēdzies.

Izcilu precizitāti no tālās distances nodemonstrējis Jānis Timma, kurš trāpījis 13 no 21 izpildītā trīspunktnieka. 61,9% ir trešais rādītājs turnīrā aiz Somijas basketbolista Miko Koivisto un Polijas izlases spēlētāja Lukaša Košareka (abiem 63,6%).

Savukārt saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks vidēji mačā atzīmējies ar 6,2 rezultatīvām piespēlēm, kas turnīrā ir 6. labākais rādītājs. Čempionāta ievadā viņš bija līderis šajā statistikas ailītē, taču veselības problēmu dēļ sniegums nedaudz krities.

Latvijas izlase ceturtdaļfināla maču aizvadīs otrdien plkst. 21.30 pret Slovēnijas valstsvienību. Abas komandas līdz šim spēlējušas astoņas reizes savā starpā, latviešiem gūstot trīs uzvaras. Divi no trim panākumiem gūti tieši Eiropas čempionātos - 2001. gadā, kad sacensības arī risinājās Stambulā, grupas turnīra izšķirošajā spēlē pagarinājumā izdevās uzvarēt ar 99:93, savukārt 2015. gadā Francijas pilsētā Lillē astotdaļfinālā pretinieki tika pārspēti ar 73:66.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu