Melnkalnes treneris: Latvija var sasniegt Eiropas basketbola čempionāta finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase var sasniegt Eiropas čempionāta finālu, uzskata meistarsacīkšu astotdaļfinālā latviešiem zaudējušās Melnkalnes galvenais treneris Bogdans Tanjevičs.

Kā vēstīts, latvieši svētdien astotdaļfinālā ar 100:68 sagrāva Melnkalni, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, kurā otrdien plkst. 21.30 tiksies ar Slovēniju.

«Astotdaļfinālā bija spēcīgs pretinieks. Lieliska komanda, kas turpināja veiksmīgi realizēt savus metienus. Manuprāt, Latvija var sasniegt šā gada Eiropas čempionāta finālu,» Melnkalnes mediji citē Tanjeviča teikto.

Latvijas basketbolisti šajā spēlē realizēja 15 no 25 jeb 60% tālmetienu.

«Ir grūti aizsargāties, ja visi basketbolisti ir spējīgi iemest tālmetienus. Var paredzēt kādas kļūdas, bet viņi bija fantastiski. Viņi morāli sagrāva mūsu aizsardzību,» teica Melnkalnes galvenais treneris.

Traumas dēļ Melnkalnes izlases rindās savu labāko sniegumu nevarēja parādīt naturalizētais amerikāņu saspēles vadītājs Tairīss Raiss, kurš pārstāv Spānijas grandu Barselonas «Lassa». Raiss sestdien 11 minūtēs guva divus punktus no soda metienu līnijas un veica trīs rezultatīvas piespēles.

«Pietaupīju Raisu brīdī, kad mača liktenis jau bija izlemts. Iepriekšējās dienas viņš netrenējās ar tādu intensitāti kā vajadzētu. Viņš sakoda zobus un spēlēja, bet tas nepalīdzēja. Tāpēc devu iespēju citiem basketbolistiem, kuriem tā bija vērtīga pieredze,» skaidroja Tanjevičs.

Novembrī Melnkalnes izlase sāks Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu, kurā tiksies ar Spānijas, Slovēnijas un Baltkrievijas izlasi. Tanjevičam esot piedāvāts turpināt sadarbību, taču viņš vēl apsvērs, vai paliks pie izlases stūres.

«Man ir jāizvēlas. Esam izveidojuši komandu, bet es to varētu nodot Dejanam Radonjičam vai Duško Ivanovičam. Novembris nav aiz kalniem, taču paliek jautājums, kuri basketbolisti, ņemot vērā klubu kalendāru Eiropā, varēs palīdzēt,» atzīmēja Tanjevičs.

Tikmēr melnkalniešu basketbolisti Filips Barovičs un Dino Radončičs neslēpa, ka latvieši astotdaļfināla spēlē bijuši labāki.

«Darījām, ko varējām, bet viņi bija labāki šajā spēlē. Latvieši labi iesāka spēli, bet mēs nekādā veidā nevarējām iekļauties spēlē,» teica Barovičs.

«Esmu lepns par savu komandu, jo ikvienā situācijā darījām maksimumu,» uzsvēra Radončičs.

Latvijas un Slovēnijas pāra uzvarētāja ceturtdien pusfinālā tiksies ar pašreizējās čempiones Spānijas un Vācijas cīņas labāko vienību.

Citos ceturtdaļfināla pāros tiksies Grieķija un Krievija, kā arī Itālija un Serbija.

Eiropas meistarsacīkstes basketbolā noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu