Gorans Dragičs: Mums ir vienalga - vai spēlējam pret Latviju vai ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Mums nav jādomā par to, kāda komanda stāsies pretī - galvenais ir koncentrēties uz savu spēli, pirms gaidāmās cīņas Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā norādījis Latvijas basketbola izlases pretinieces Slovēnijas valstsvienības līderis Gorans Dragičs.

Latvijas izlase ceturtdaļfināla maču aizvadīs otrdien Turcijas pilsētā Stambulā plkst. 21.30 pret Slovēnijas valstsvienību. Abas komandas līdz šim spēlējušas astoņas reizes savā starpā, latviešiem gūstot trīs uzvaras.

Divi no trim panākumiem gūti tieši Eiropas čempionātos - 2001. gadā, kad sacensības arī risinājās Stambulā, grupas turnīra izšķirošajā spēlē pagarinājumā izdevās uzvarēt ar 99:93, savukārt 2015. gadā Francijas pilsētā Lillē astotdaļfinālā pretinieki tika pārspēti ar 73:66.

«Mums nerūp, kas mūs gaida laukuma otrā pusē - vai tā ir Latvija vai ASV. Galvenais ir koncentrēties uz savu spēli. Ja tas izdosies, būsim grūts pretinieks jebkurai komandai,» Slovēnijas Basketbola federācijas mājaslapā citēts Dragičs.

«Mums jābūt vienotiem visas 40 minūtes un jāspēlē agresīvi. Ticu, ka spēsim uzvarēt,» sacīja 31 gadu vecais saspēles vadītājs, kurš turnīrā vidēji guvis 21,2 punktus, kas čempionātā ir piektais labākais rādītājs.

Dragičs kopš 2008. gada regulāri pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas. Viņš savā karjerā iepriekš spēlējis Fīniksas «Suns» un Hjūstonas «Rockets» rindās, bet tagad pārstāv Maiami «Heat».

Pagājusī sezona Dragičam bija labākā viņa NBA karjerā. Regulārajā čempionātā 73 spēles viņš vidēji mačā «Heat» sastāvā guva 20,3 punktus un veica 5,8 rezultatīvas piespēles.

Arī viens no Slovēnijas izlases galvenā trenera asistentiem Rado Trifunovičs gaida grūtu cīņu ceturtdaļfinālā pret Latvijas valstsvienību.

«Latvija ar katru maču spēlē labāk. Mačā pret Melnkalni tā parādīja savu labāko sniegumu. Tā trāpīja 15 no 25 tālmetieniem, apliecinot sevi kā spēcīgu - lielisku snaiperu komandu,» atzīmēja treneris.

«Porziņģis mums sagādās visvairāk problēmu, ja spēlēs ar seju pret grozu. Savukārt, ja viņš spēlēs ar muguru pret grozu, Gašpers Vidmars un Ziga Dimečs (centra pozīcijas spēlētāji) varētu ar viņu tikt galā,» piebilda Trifunovičs.

«Katrā ziņā Latvija ar Porziņģi laukumā kļūst krietni bīstamāka, jo tādā veidā atbrīvojas pārējie spēlētāji. Mūs gaida ļoti grūta spēle, taču esmu pārliecināts, ka spēlētāji izdarīs maksimumu, lai mēs paliktu Turcijā,» sacīja treneris.

Mača uzvarētājs ceturtdien pusfinālā spēkosies ar Spānijas un Vācijas dueļa spēcīgāko komandu. Pārējos divos ceturtdaļfinālos cīnīsies Grieķija pret Krieviju un Itālija pret olimpisko vicečempioni Serbiju.

Slovēnija un pašreizējā Eiropas čempione Spānija ir vienīgās komandas šajā turnīrā, kuras vēl nav izjutušas zaudējuma rūgtumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu