Timma iekļuvis «EuroBasket 2017» astotdaļfinālu simboliskajā pieciniekā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases uzbrucējs Jānis Timma atzīsts par vienu no pieciem labākajiem spēlētājiem Eiropas čempionāta astotdaļfināla mačos, vēsta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Astotdaļfināla mačos par labāko spēlētāju atzīsts Aleksejs Šveds, kurš guva 27 punktus un veica 12 rezultatīvas piespēles, palīdzot Krievijas izlasei ar rezultātu 101:78 pārspēt Horvātiju.

Latvijas izlase astotdaļfinālā ar 100:68 uzvarēja Melnkalni. Šajā mačā Timma atzīmējās ar 21 punktu, 6 rezultatīvām piespēlēm un 4 atlēkušajām bumbām. Uzbrucējs arī trāpīja 4 no 4 trīspunktu metieniem.

Atzinību izpelnījies arī Ognjens Kuzmičs, kurš guva 17 punktus un izcīnīja 10 bumbas pie groziem, sekmējot olimpiskās vicečempiones Serbijas uzvaru astotdaļfinālā ar rezultātu 86:78 pār Ungārijas izlasi.

Astotdaļfinālu pēc 10 gadu pārtraukuma sasniegusi Vācijas izlase, kas ar rezultātu 84:81 uzvarēja Francijas basketbolistus. Uzvarētāju rindās Deniss Šrēders guva 21 punktu un izdarīja 8 rezultatīvas piespēles.

Simboliskajā izlasē iekļuva arī Latvijas izlases ceturtdaļfināla pretinieces Slovēnijas valstsvienības naturalizētais amerikānis Entonijs Rendolfs. Viņš guva 21 punktu uzvarā pār Ukrainas vienību, kuru slovēņi pieveica ar 79:55.

Latvijas izlase ceturtdaļfināla maču aizvadīs otrdien Turcijas pilsētā Stambulā plkst. 21.30 pret Slovēnijas valstsvienību. Abas komandas līdz šim spēlējušas astoņas reizes savā starpā, latviešiem gūstot trīs uzvaras.

Divi no trim panākumiem gūti tieši Eiropas čempionātos - 2001. gadā, kad sacensības arī risinājās Stambulā, grupas turnīra izšķirošajā spēlē pagarinājumā izdevās uzvarēt ar 99:93, savukārt 2015. gadā Francijas pilsētā Lillē astotdaļfinālā pretinieki tika pārspēti ar 73:66.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu