Slovēnijas tīņu sensācija Dončičs: Porziņģis ir superzvaigzne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlases līderis Kristaps Porziņģis ir lielisks spēlētājs, kuru būs ļoti grūti nosegt otrdien gaidāmajā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla duelī, atzīst Slovēnijas valstsvienības basketbolists Luka Dončičs.

Vien 18 gadus vecais Dončičs čempionātā vidēji mačā guvis 13,8 punktus, izcīnījis 7,5 atlēkušās bumbas un veicis 3,5 rezultatīvas piespēles, demonstrējot komandas līdera cienīgu sniegumu.

201 centimetru garais basketbolists, kura talants un prasmes laukumā ļauj spēlēt dažādās pozīcijās, gaida grūtu cīņu ceturtdaļfinālā pret Latviju. Viņaprāt, izšķirošais faktors mačā pret Latviju būs aizsardzība, kā arī svarīgi būs apturēt Porziņģi.

«Ko es varu teikt? Viņš ir superzvaigzne - lielisks spēlētājs. Viņš laukumā var izdarīt visu, apveltīts ar labu metienu. Viņu nosegt būs ļoti grūti,» portālā «EuroHoops.com» publicētajā video par Porziņģi izteicās Dončičs.

Daudzi eksperti paredz, ka Dončiču jau nākamgad ar ļoti augstu numuru varētu izvēlēties Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, iespējams, pat kā pirmo.

«Patīkami, ka mani tā novērtē. Tomēr man vēl ir daudz jāstrādā, lai es kļūtu par NBA drafta 1. numuru,» sevi vērtēja Dončičs, kurš 13 gadu vecumā noslēdza 5 gadu līgumu ar spēcīgo Spānijas klubu Madrides «Real».

Vienīgais Eiropas basketbolists ar šādu atzinību ir itālis Andrea Barnjāni, kuru kā pirmo 2006. gada NBA draftā izvēlējās Toronto «Raptors». Savukārt Porziņģi pirms diviem gadiem ar 4. numuru izvēlējās Ņujorkas «Knicks».

Latvijas un Slovēnijas basketbolisti otrdien cīņu sāks plkst. 21.30. Mača uzvarētājs ceturtdien pusfinālā spēkosies ar Spānijas un Vācijas dueļa spēcīgāko komandu. Šīs divas izlases savstarpējo uzvarētāju noskaidros vēl pirms Latvijas un Slovēnijas, laukumā ejot plkst. 18.45.

Pārējos divos ceturtdaļfinālos trešdien cīnīsies Grieķija pret Krieviju un Itālija pret olimpisko vicečempioni Serbiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu