Gražulis: Pamazām ejam uz priekšu un cenšamies neskatīties pārāk tālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionātā pakāpeniski virzās uz priekšu no spēles uz spēli, daudz neskatoties nākotnē, intervijā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) atklāj latviešu spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis.

Latvijas un Slovēnijas izlases otrdien Stambulā plkst.21.30 aizvadīs Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla maču, latviešiem cenšoties pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas iekļūt pusfinālā.

Gražuļa loma līdzšinējos sešos mačos nav bijusi liela, taču viņš novērtē to pieredzi, ko Latvijas izlase gūst Eiropas čempionātā.

«Man patīk atmosfēra un spēles, viss ir lieliski. Gatavojamies katram mačam, nekas daudz neatšķiras no tā, kā tas notiek sezonas laikā. Šī ir nedaudz citādāka pieredze, jo apkārt ir meistarīgāki basketbolisti. Tas visu padara vieglāku,» uzsver Gražulis.

Koknesietis līdz 16 gadu vecumam nodarbojās ar vieglatlētiku, basketbolam pilnībā pievēršoties salīdzinoši vēlu.

«Esmu progresējis, taču ne milzīgi. Vēl daudz jāstrādā pie metiena un spēles lasīšanas. Ar «Ventspili» spēlējot FIBA Čempionu līgā, ieguvu lielisku augsta līmeņa pieredzi,» skaidro Gražulis.

Ja Latvija otrdien izcīnīs uzvaru, tad valstsvienībai Eiropas čempionāts noslēgsies tikai svētdien. Zīmīgi, ka Krievijas kluba Permas «Parma» basketbolistam Gražulim jau četras dienas vēlāk būs jāaizvada FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas mačs pret Maķedonijas klubu Skopjes «Rabotnički».

«Mēģināšu paspēt,» smaidot saka allaž pozitīvais Gražulis. «Nevaru sagaidīt savu pirmo sezonu ārpus Latvijas, bet vispirms uz pozitīvas nots jāpabeidz Eiropas čempionāts un tikai tad jādomā par citām lietām. Ejam uz priekšu no spēles uz spēli un necenšamies skatīties pārāk tālu.»

Gražulis jūlijā pievienojās VTB Vienotās līgas pastarītei «Parma», kur par galveno treneri strādā Nikolajs Mazurs.

«Treneris bija viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc izvēlējos pievienoties «Parma» komandai. Patiktu spēlēt tādā stilā, kādu viņš piedāvā. Domāju, ka Parmā būs labas sistēmas. FIBA Čempionu līgas kvalifikācijā iesim tikai uz uzvaru,» uzsver Gražulis.

Pašlaik 23 gadus vecais basketbolists Eiropas čempionātā bijis laukumā piecās spēlēs, vidēji deviņu minūšu laikā gūstot 2,0 punktus un izcīnot 0,8 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu