Favorīte Spānija pirmā iesoļo «EuroBasket 2017» pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas čempionātā (EČ) par pirmo pusfinālisti otrdien kļuva viena no galvenajām favorītēm Spānijas basketbola valstsvienība, kas ceturtdaļfināla mačā Stambulā ar 84:72 apspēlēja Vācijas izlasi. Spāņu pretinieks noskaidrosies vēlāk Latvijas un Slovēnijas duelī.

Spēli ar 7:0 izrāvienu iesāka vācieši, bet otrās ceturtdaļas vidū Serhio Rodrigess ar tālmetienu ļāva spāņiem pārņemt vadību (30:27). Pirmo puslaiku ar minimālu pārsvaru (34:33) uzvarēja spāņi.

Lai gan trešās ceturtdaļas vidū vācieši bija atguvuši vadību, tomēr spāņi vēlāk guva 12 bezatbildes punktus un ar tādu pat pārsvaru noslēdza ceturksni (65:53). Lielu artavu Spānijas izlases atrāvienā deva Marks Gasols, kurš ceturtdaļā guva 18 no 31 komandas punkta.

Ceturtajā ceturtdaļā spāņi nosargāja savu pārsvaru un droši iesoļoja pusfinālā.

Spānijas izlases rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm bija Marks Gasols, bet 19 punktus iemeta viņa brālis Pau, kamēr 11 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Rodrigesa kontā.

Tikmēr Vācijas valstsvienībā 27 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Denisam Šrēderam, bet 15 punktus iemeta Daniels Teiss.

Spānija pret Latvijas un Slovēnijas mača uzvarētāju pusfinālā tiksies ceturtdien, bet otrs pusfināls norisināsies piektdien, kurā Grieķijas un Krievijas ceturtdaļfināla uzvarētāja spēkosies pret Itāliju vai Serbiju.

Savukārt svētdien Eiropas čempionāts noslēgsies ar cīņām par medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu