Timma: Mūs ir grūti apturēt, jo labi dalāmies ar piespēlēm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasi Eiropas čempionātā ir grūti pārspēt, jo komanda spēlē vienoti un spēlētāji savā starpā labi dalās ar bumbu, uzskata valstsvienības uzbrucējs Jānis Timma.

Latvijas basketbolisti otrdien plkst. 21.30 sāks cīņu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā pret Slovēnijas izlasi, kas šajā turnīrā vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.

Pirms atbildīgās cīņas Timma intervijā Starptautiskajai Basketbola federācijai (FIBA) atzīmējis, ka Latvijas izlases trumpji šajā čempionātā ir komandas spēle, kā arī punktus spēj gūt vairāki spēlētāji.

«Mūsu komandu ir ļoti grūti apturēt, jo mums ir vairāki spēlētāji, kuri spēj gūt punktus. Ja pretinieki koncentrējas uz vienu spēlētāju, pārējie paliek nepiesegti. Galvenokārt cenšamies dalīties ar bumbu un meklēt labus metienus,» sacīja Timma.

Latvijas izlase turnīrā ir rezultatīvākā komanda ar 90,7 punktiem vidēji mačā. Valstsvienība vidēji spēlē veikusi 24,3 rezultatīvas piespēles, kas ir otrs labākais rādītājs turnīrā. Summā par vienu piespēli vairāk izdarījusi tikai Eiropas čempione Spānija.

Pašlaik 25 gadus vecais uzbrucējs ir čempionātā vidēji mačā guvis 21,2 punktus, tikai nedaudz atpaliekot no Kristapa Porziņģa. Tāpat viņa rēķinā ir arī 6,2 atlēkušās bumbas (labākais rādītājs komandā) un 4,0 rezultatīvas piespēles.

«Mums ir labs kolektīvs ar puišiem, kas cīnās katrā epizodē - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Cenšamies viens otram palīdzēt. Domāju, ka tas ir pats svarīgākais mūsu spēlē,» uzsvēra Timma.

Slovēnijas izlases līderi šajā čempionātā ir 31 gadu vecais Gorans Dragičs, kurš sezonas laikā teicami spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), un tikai 18 gadus vecais Luka Dončičs, kuram paredz spožu nākotni.

«Dončičs un Dragičs spēlēs svarīgu lomu, taču arī mums ir labi spēlētāji aizsargu pozīcijā. Šī būs lieliska spēle. Ar katru maču spēlējam labāk kā komanda, tāpēc ceru, ka to turpināsim darīt,» sacīja Timma.

Latvijas basketbolistiem šis būs trešais ceturtdaļfināls Eiropas čempionātos kopš neatkarības atgūšanas. Pusfinālā izdevies iekļūt vien tālajos trīsdesmitajos gados. Latvija uzvarēja pašā pirmajā Eiropas čempionātā 1935. gadā, bet četrus gadus vēlāk izcīnīja sudrabu.

«Par to nerunājam skaļi, ejam no spēles uz spēli. Taču citas komandas sāk apjaust to, ka neesam šeit ieradušies tikai spēlēt, bet arī uzvarēt. Cerams, spēsim saglabāt šo attieksmi un paliksim vienoti kā komanda,» atzina Timma.

Mača uzvarētājs ceturtdien pusfinālā spēkosies ar Spānijas un Vācijas dueļa spēcīgāko komandu. Šīs divas izlases savstarpējo uzvarētāju noskaidros vēl pirms Latvijas un Slovēnijas, laukumā ejot plkst. 18.45.

Pārējos divos ceturtdaļfinālos trešdien cīnīsies Grieķija pret Krieviju un Itālija pret olimpisko vicečempioni Serbiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu