Bagatskis: Labākās spēles mums vēl ir priekšā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasei labākās spēles vēl tikai ir priekšā, pēc zaudējuma Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā norādīja komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Latvijas izlase otrdien Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:103 (23:34, 32:17, 11:25, 31:27) zaudēja Slovēnijai, tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu.

«Spēle ir spēle, emocijas aizmirsīsies, bet rezultāts paliks. Pirms spēles runājām, ka Slovēnija ātri skrien, daudz pārķer bumbas. Teicām, ka mūsu aizsardzība būs vienkāršāka, ja nebūs sasteigtu metienu uzbrukumā,» pēc dueļa žurnālistiem norādīja Bagatskis. «No vienas puses, tas ir viegli izpildāms, bet no otras - slovēņu aizsardzība bija tāda, ka mūsu ārējie spēlētāji bija pusbrīvi. Tieši trešās ceturtdaļas sākumā viens vai divi sasteigti metieni deva slovēņiem iespēju atgriezties spēlē. Pēc tam turpinājās it kā līdzīga spēle.»

«Šo maču sākām katastrofāli. Slovēnija ir komanda, kas pie katra mazākā kontakta krīt pie zemes un tēlo. Viņi turklāt to māk. Kādā brīdī pietrūka vēsas galvas, vienas izcīnītas bumbas, labas aizsardzības vai viena pamatota metiena - visas tās mazās lietiņas, kas ir basketbolā, taču ir pašas svarīgākās,» atzina Bagatskis.

Latvijas izlases galvenais treneris nenoliedza, ka teicami mača izskaņā nospēlējis vien 18 gadus vecais Luka Dončičs, kurš iemetis pāris trakus metienus. Turklāt tobrīd arī Latvijas aizsardzība bijusi labā līmenī.

«Jau no pirmās dienas atkārtoju puišiem, ka ir jāmeklē balanss starp divpunktu un trīspunktu metieniem. Otrajā ceturtdaļā salauzām spēli, jo mēs to paātrinājām. Ar pretinieku aizsardzību mums uzbrukumā uzreiz bija iespējas, bet mēs gribējām tagad un tūlīt. Atsevišķās situācijās vajadzēja nospēlēt pacietīgāk,» uzskata Bagatskis.

«Statistika šim mačam ir vienkārši iespaidīga. Pirmajā puslaikā mums bija divi soda metieni, kamēr viņiem - 13. Arī totāli zaudējot cīņā par atlēkušajam bumbām un soda metienu skaitā, mēs visu laiku bijām spēlē,» uzsvēra speciālists.

Tiesa, pēc mača Bagatskis neslēpa rūgtuma sajūtu, jo šī komandai bijusi laba iespēja pacīnīties par ko vairāk.

«Sapulcinājām labu izlasi un šajā vasarā veicām kolosālu darbu. Negribu teikt, ka ieguldītais būtu veltīgs, jo esam iekļuvuši astoņniekā. Aiz mums palika lielas un spēcīgas valstis. Tomēr varēja būt labāk,» pauda Bagatskis.

Bagatskim par Latvijas izlases trenēšanu pašlaik ir beidzies līgums, bet darba izvērtēšana notiks vēlāk.

«Man bija milzīgs gandarījums strādāt ar šo komandu, es patiešām izbaudīju. Domāju, šis turnīrs visiem treneriem, spēlētājiem un Latvijas Basketbola savienībai ir kolosāla pieredze. Spēlētāji to varēs izmantot savos klubos. Jā, no turnīra braucam mājās piecas dienas ātrāk, nekā vajadzēja, bet tās labākās spēles mums vēl ir priekšā,» optimismu saglabāja Bagatskis.

Speciālists arī pieminēja, ka savienība izlasei šogad radījusi ideālus darba apstākļus un izturējusies ar sapratni pret komandas vēlmēm.

«Man gribētos, lai mēs būtu ģēniji, kas mācās no citu kļūdām, taču šoreiz mums jābūt tiem, kuri mācās no savējām. Domāju, ka, rādot atsevišķas spēles situācijas no šā turnīra pēc diviem trim gadiem, mēs sev varēsim teikt: «Vai tiešām tas biju es?»» - sacīja Bagatskis.

«Tā ir pieredze, ko nevar nopirkt. Mēs to šeit ieguvām. Mums nav jānokar deguni, mums ir lieliski spēlētāji un basketbola sistēma. Tikai jāturpina strādāt. Varbūt basketbola virtuvē vajadzētu mazāk «braukt virsū» viens otram, jo mums ir vairāki guru, kas zina visu... Mēs visi esam kolēģi, kuri dara vienu lietu,» norādīja treneris.

Slovēnija pusfinālā ar Spāniju tiksies ceturtdien plkst.21.30. Trešdien par vietu pusfinālā mērosies Grieķija un Krievija, kā arī Itālija un Serbija.

Savukārt svētdien Eiropas čempionāts noslēgsies ar cīņām par medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu