Blūms: Abas komandas bija pelnījušas iekļūt pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Gan Latvija, gan Slovēnija bija pelnījušas iekļūt Eiropas čempionāta basketbolā pusfinālā, taču vienai komandai ceturtdaļfinālā bija jāzaudē, pēc neveiksmes atzina izlases kapteinis Jānis Blūms.

Latvijas izlase otrdien Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:103 (23:34, 32:17, 11:25, 31:27) zaudēja Slovēnijai, tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu.

«Abas komandas bija pelnījušas spēlēt pusfinālā. Tās šajā turnīrā līdz šim demonstrēja labāko basketbolu. Diemžēl mums sanāca tikties jau ceturtdaļfinālā, tāpēc vienai bija jāpiedzīvo zaudējums,» teica Blūms.

«Pirmo un trešo ceturtdaļu iesākām slikti. Nevajadzēja to pieļaut. Pēc tam it kā bijām atpakaļ spēlē, bet noslēgumā cīņas likteni izšķīra mazas kļūdiņas. Luka Dončičs iemeta no astoņiem metriem, Slovēnijai tādējādi tiekot pie psiholoģiskā pārsvara. Tomēr tik un tā atspēlējāmies,» spēles gaitu raksturoja Blūms.

Slovēnijai šajā mačā piederēja liels pārsvars izcīnītajās atlēkušajās bumbās (41 pret 28) un izmestajos soda metienos - 32 iemesti no 39, kamēr Latvijai bija 15 no 18.

«Tas gan mums netraucēja turēties līdzi. Vienai izlasei gan bija jāzaudē. Taču esmu priecīgs par savu komandu, šos divus mēnešus izdarījām ļoti labu darbu. Visa valsts un līdzjutēji bija ar mums. Paldies gan tiem, kuri bija šeit, gan arī tiem, kuri mūs atbalstīja Latvijā. Mēs šo procesu izbaudījām no visas sirds. Latvijas basketbolam pacēlām citu latiņu. Ļoti žēl, ka netikām četriniekā, bet basketbolam Latvijā tagad jābūt citā līmenī. Ceru, ka tā arī būs,» norādīja Blūms.

Pašlaik 35 gadus vecais izlases kapteinis Blūms sacīja, ka nesteidz ar karjeras beigām izlasē, jo apsver iespēju piedalīties Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā.

«Jaunais logs ir interesants, jo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un ULEB Eirolīgas spēlētāji nevarēs spēlēt, tāpēc redzēsim. Apdomāšu, vai spēlēšu izlasē arī turpmāk,» atklāja Blūms.

Slovēnija Eiropas čempionāta pusfinālā ar Spāniju tiksies ceturtdien plkst.21.30. Trešdien par vietu pusfinālā mērosies Grieķija un Krievija, kā arī Itālija un Serbija.

Savukārt svētdien Eiropas čempionāts noslēgsies ar cīņām par medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu