Slovēnijas izlases galvenais treneris: Latvija ir unikāla komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kaut Slovēnijas basketbola izlase katrai Eiropas čempionāta spēlei cenšas gatavoties vienādi, Latvija ir unikāla komanda, pēc ceturtdaļfināla spēles pauda Slovēnijas izlases galvenais treneris Igors Kokoškovs.

Latvijas izlase otrdien Stambulā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:103, zaudēja Slovēnijai, tādējādi latviešiem neizdevās pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas sasniegt Vecā kontinenta meistarsacīkšu pusfinālu.

«Katrai spēlei gatavojamies vienādi, tomēr Latvija ir unikāla komanda un šī man atgādināja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli. Viņiem ir ļoti talantīgi, daudzveidīgi spēlētāji, tāpēc bija grūti atrast ideālo rotāciju,» teica slovēņu treneris, stāstot, ka spēlei pret Latvijas izlases līderi Kristapu Porziņģi nav iespējams sagatavoties un, lai ko mēģinātu, sanāk nesaskaņotas darbības.

«Viņš ir viens no universālākajiem un talantīgākajiem spēlētājiem pasaulē.»

«Tāpēc nevaram būt priecīgāki par uzvaru. Iznācām laukumā ar labu fokusu un enerģiju, ka varam uzvarēt,» Kokoškovs pauda prieku, ka izdevies uzvarēt, pat neskatoties uz sliktu otro ceturtdaļu.

«Šis ir milzīgs panākums valstij, spēlētājiem, treneriem. Latvija demonstrēja, ka var ātri atspēlēties, trāpīja tālus tālmetienus, bija grūta, fiziska spēle, bet paveicām lielisku darbu, īpaši aizsardzībā. Tas ir visas komandas nopelns, visi paveica lielisku darbu,» izteicās Slovēnijas izlases līderis Gorans Dragičs.

Pašlaik Dragičs ir viens no NBA komandas Maiami «Heat» līderiem, kamēr talantīgajam slovēnim Lukam Dončičam tiek prognozēts pirmais numurs nākamā gada NBA draftā.

«Viņš ir labākais savā vecumā. Varbūt pat vecumā līdz 25 gadiem,» par Dončiču teica Dragičs. «Viņam ir tikai 18 gadi, bet spēlē ļoti nosvērti. Viņš ir Eiropas basketbola dimants.

Šajā čempionātā esmu viņa istabas biedrs un viņš joprojām ir tikai bērns, kurš skatās multiplikācijas filmas un seriālu «Draugi», bet laukumā viņš ir neiedomājams.»

Dragičs jau iepriekš pavēstījis, ka šis ir viņa pēdējais turnīrs nacionālajā izlasē un domas nedomā mainīt. «Vēlos iegūt medaļu un pēc tam došos prom no izlases. Man būs 32 gadi un tā kā Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) mainījusi sistēmu, vairs nebūšu spējīgs izlasei palīdzēt. Šis ir īstais brīdis aiziet no izlases. Man tā pietrūks, bet mums ir daudzi jauni spēlētāji un negribu būt viņu ceļā.»

Slovēnija pusfinālā spēkosies ar pašreizējo Eiropas čempioni Spāniju. Šī izlase reizi spēlējusi Eiropas meistarsacīkšu pusfinālā, bet līdz medaļām pagaidām vēl nav spējusi tikt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu