Šmits noslēdzis piecu gadu līgumu ar basketbola grandu Barselonas «Lassa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits pirmdien noslēdza piecu gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) grandu Barselonas «Lassa».

Līgums ar 22 gadus veco latvieti būs spēkā līdz 2022.gadam. Paredzams, ka nākamo sezonu Šmits vēl aizvadīs citā Spānijas vienībā Fuenlavradas «Montakit», kurai būs izīrēts, bet Barselonā viņš spēlēs no nākamā gada.

Zīmīgi, ka jau šajā sezonā tiek paredzēta arī cita Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pilnvērtīga spēlēšana Barselonas komandā.

Par to, ka gaidāma Šmita pāreja uz Barselonu, vietējie mediji ziņoja jau pirms mēneša. Vēlāk izplatījās informācija, ka pirmajā sezonā viņš tiks izīrēts Fuenlavradai.

Šmits Madridē bāzētajai komandai pievienojās 2011.gada beigās, kad bija vien 16 gadus vecs. 2013.gada maijā viņš debitēja ACB, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko līgu Eiropā, un iepriekšējās divas sezonas jau bija stabils «Montakit» komandas spēlētāju.

Šmits nesen kopā ar Latvijas izlasi piedalījās Eiropas čempionātā, bet pavasarī tika nosaukts par ULEB Eiropas kausa uzlecošo zvaigzni.

Iepriekšējā sezonā ULEB Eiropas kausā Šmits vidēji spēlē guva 9,4 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un atdeva 0,9 rezultatīvas piespēles ar divpunktu metienu precizitāti 60,4% un trīspunktu - 48,8%. Savukārt Spānijas ACB līgā latvietis vidēji spēlē guva 7,5 punktus un savāca 3,9 atlēkušās bumbas.

Fuenlavradas komandā viņš kopā nospēlējis vairāk nekā 100 mačus - 89 ACB ietvaros, 14 Eiropas kausā un vienu Spānijas Karaļa kausā.

Tikmēr nesenajā Eiropas čempionātā Šmits izcēlās ar vidēji 9,4 punktiem, trāpot 49% tālmetienu.

Barselonas komanda savā vēsturē Spānijas čempionātā triumfējusi 18 reizes un ieguvusi arī divus Eirolīgas titulus. Tiesa, pagājušajā sezonā «Lassa» ACB regulārajā turnīrā palika vien sestajā vietā, kas bija zemākais rādītājs kopš 1992.gada. Pēc tam izslēgšanas turnīrā vienība nepārvarēja pusfinālu. Tomēr tāpat arī jaunajā sezonā «Lassa» piedalīsies ULEB Eirolīgas sacensībās.

Jaunā Spānijas čempionāta sezona sāksies nākamnedēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu