Nosaukts Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs startam PČ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: floorball.lv

Latvijas sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs nosaucis 20 spēlētājas, kuras decembra sākumā dosies uz Somijas pilsētu Tamperi, lai startētu pasaules čempionātā, informē Latvijas Florbola savienība.

Valstsvienības sastāvā iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. Lielākā daļa - 14 spēlētājas - pārstāv Latvijas čempionāta klubus, bet sešas florbolistes spēlē ārzemju komandās - Zviedrijā, Norvēģijā un Šveicē.

No Latvijas klubiem visvairāk spēlētāju uz pasaules čempionātu deleģēs Kocēnu «Rubene», jo šo komandu pārstāvēs četras sportistes. Pa trijām florbolistēm pārstāv «Rīgas Lauvas» un FK NND, pa divām – FK «Ķekava» un «Ķekavas Bulldogs».

Kā rezervistes traumu vai slimības gadījumā pieteiktas aizsardzes Linda Jēgere («LiepU») un Laura Vancāne (FK «Ķekava»), kā arī uzbrucēja Linda Austruma (FK NND).

Latvijas izlases sastāvā nav iekļuvusi pieredzējusī Baiba Juruša. Viņa ir vienīgā spēlētāja pasaulē, kura piedalījusies visos deviņos līdz šim notikušajos pasaules čempionātos florbolā sievietēm.

Pasaules čempionāts sievietēm risināsies desmito reizi. Tamperē no 4. līdz 12. decembrim spēlēs 16 komandas, kuras, ņemot vērā to rangu, ir sadalītas divās divīzijās. Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande).

A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Latvijas izlases B apakšgrupas spēles paredzētas 5. decembrī pret Čehiju, 6. decembrī pret Vāciju un 7. decembrī pret Zviedriju.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs startam pasaules čempionātā

Vārtsardzes: Lauma Višņevska («KAIS Mora IF», Zviedrija), Kristīne Kirilova («Rīgas Lauvas»), Jana Filipsone (FK NND).

Aizsardzes: Liene Krauja («Rīgas Lauvas»), Zane Klabere («Craftstadens IBK», Zviedrija), Gunita Kārkliņa («Sveiva IBK», Norvēģija), Santa Muceniece (FK NND), Gundega Vancāne (FK «Ķekava»), Madara Adamane («Rubene»).

Uzbrucējas: Paula Egle, Lība Daija Mikova, Evita Rudzīte (visas «Rubene»), Elīza Elizabete Bērziņa (FK «Ķekava»), Līga Vancāne, Inga Ametere (abas «Ķekavas Buldogs»), Ieva Priede (FK NDD), Ieva Ločmele («Rīgas Lauvas»), Evelīna Garbare («Wizards Bern Burgdoef», Šveice), Diāna Isjomina, Līga Garklāva (abas «Sveiva IBK», Norvēgija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu