Florbolistes grupu turnīra svarīgākajā mačā cīnās neizšķirti ar Vāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IFF

Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionāta otrajā spēlē svētdien izsēja trīs vārtu pārsvaru un apakšgrupu turnīra svarīgākajā cīņā cīnījās neizšķirti 3:3 (3:0, 0:2, 0:1) pret Vāciju.

Latvijas izlasē vienus vārtus guva Evita Rudzīte, bet divreiz precīza bija Evelīna Garbare, kura arī tika nosaukta par labāko spēlētāju komandā.

Savukārt Vācijai visus trīs vārtus guva Franciska Kūlmane.

Latvietes jau spēles pirmajās 13 minūtēs ieguva trīs vārtu pārsvaru, vispirms divreiz esot precīzai Evelīnai Garbarei, bet tad trešo precīzo metienu izdarot Evitai Rudzītei.

Otrajā periodā vācietes divus vārtus atguva, bet izlīdzinājumu panāca trešā perioda 15. minūtē, līdz spēles beigām paliekot nepilnām piecām minūtēm. Visus trīs vārtus Vācijas izlasē guva Kūlmane.

Čempionāta ievadā Latvijas florbolistes sestdien ar rezultātu 2:15 kapitulēja spēcīgajai Čehijas valstsvienībai. Latvijas izlasē pa vieniem vārtiem guva Inga Ametere un Diāna Isjomina.

Savukārt Vācija pirmo maču aizvadīja jau piektdien, kad ar 1:16 kapitulēja sacensību galvenajai favorītei Zviedrijai.

Vācijas florbolistes savu līdz šim sekmīgāko pasaules čempionātu aizvadīja 1999.gadā, kad guva sesto vietu, bet pirms diviem gadiem noslēdza pirmo astotnieku.

Tikmēr citā svētdienas mačā Zviedrija ar 17:2 sagrāva Čehiju.

Somijā notiekošā pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra noslēgumā Latvija pirmdien tiksies ar Zviedrijas valstsvienību. Ja Latvija šajā mačā zaudēs, bet Vācija duelī ar Čehiju cīnīsies neizšķirti, latvietes var atkrist pat uz pēdējo vietu grupā, kas nozīmē, ka izslēgšanas mačos tai būs spēcīgāks pretinieks.

B grupas kopvērtējumā līdere ar četriem punktiem ir Zviedrija, kurai ar diviem punktiem seko Čehijas izlase. Tikmēr pēc neizšķirta pa punktam iekrājusi Latvija un Vācija. Šobrīd Latvija ieņem trešo vietu, jo tai ir labāka vārtu attiecība nekā vācietēm.

Šajā pasaules čempionātā komandas, ņemot vērā to rangu, sadalītas divos «ešelonos». Pirmajā ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās - A (Polija, Šveice, Norvēģija, Somija) un B (Vācija, Zviedrija, Latvija un Čehija). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases - C (Japāna, Dānija, Singapūra un Austrālija) un D (Slovākija, Krievija, ASV un Nīderlande). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēle ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.

Jurija Fedulova trenētajā izlasē iekļautas trīs vārtsardzes, sešas aizsardzības spēlētājas un 11 uzbrucējas. 14 florbolistes spēlē «Elvi Florbola līgā», bet sešas pārstāv klubus no Zviedrijas, Norvēģijas un Šveices.

No Latvijas klubiem visvairāk spēlētāju izlasē ir no Kocēnu «Rubenes» vienības (četras), pa trijām florbolistēm pārstāv «Rīgas Lauvas» un NND, bet pa divām - «Ķekava» un Ķekavas «Bulldogs» komandas.

Kā rezervistes traumu vai slimības gadījumā pieteiktas aizsardzes Linda Jēgere (LiepU) un Laura Vancāne («Ķekava»), kā arī uzbrucēja Linda Austruma (NND).

Pirms pasaules čempionāta karjeru valstsvienībā noslēdza pieredzējusī latviešu florboliste Baiba Juruša, kura piedalījusies deviņos pasaules čempionātos, 2007.gadā ar izlasi iekļūstot pusfinālā.

Tāpat valstsvienības sastāvā nav arī pieredzējusī uzbrucēja Edīte Bankava, kā arī vēl viena no potenciālajām izlases uzbrukuma līderēm Luīze Biļinska. Tikmēr četrām florbolistēm šis ir pirmais pasaules čempionāts, kamēr trijām tās ir jau sestās meistarsacīkstes.

Ceļazīmi uz pasaules čempionātu Latvijas izlase nodrošināja februārī, kad kvalifikācijas turnīrā latvietes Valmierā aizvadīja piecas spēles piecās dienās, izcīnot trīs uzvaras, reizi nospēlējot neizšķirti un piedzīvojot vienu zaudējumu.

Latvijas izlase iepriekšējā čempionātā aizpērn ierindojās piektajā pozīcijā, sasniedzot savu augstāko rezultātu pasaules čempionātos kopš 2007.gada.

Latvijas visu laiku augstākais rezultāts ir ceturtā vieta 2007.gada pasaules čempionātā, bet piekto vietu latvietes spēja izcīnīt arī 2005.gadā.

Nākamajā gadā Latvijā risināsies pasaules čempionāts florbolā vīriešiem.

Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsardzes: Lauma Višņevska (Mūras KAIS, Zviedrija), Kristīne Kirilova («Rīgas Lauvas», Latvija), Jana Filipsone (NND, Latvija).

Aizsardzes: Liene Krauja («Rīgas Lauvas», Latvija), Zane Klabere (Oskašhamnas «Craftstadens», Zviedrija), Gunita Kārkliņa («Sveiva», Norvēģija), Santa Muceniece (NND, Latvija), Gundega Vancāne («Ķekava», Latvija), Madara Adamane (Kocēnu «Rubene», Latvija).

Uzbrucējas: Paula Egle, Lība Daija Mikova, Evita Rudzīte (visas - Kocēnu «Rubene», Latvija), Elīza Elizabete Bērziņa («Ķekava», Latvija), Līga Vancāne, Inga Ametere (abas - Ķekavas «Bulldogs», Latvija), Ieva Priede (NND, Latvija), Ieva Ločmele («Rīgas Lauvas», Latvija), Evelīna Garbare (Burgdorfas «Wizards», Šveice), Diāna Isjomina, Līga Garklāva (abas - «Sveiva», Norvēģija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu