Noskaidrotas 13 jaunas dalībnieces pirms Rīgā gaidāmā PČ florbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: IFF

Pēc šonedēļ notikušajiem kvalifikācijas turnīriem noskaidrotas 13 komandas, kas gada beigās piedalīsies Rīgā paredzētajā pasaules čempionātā florbolā vīriešiem.

Pirms šīs nedēļas dalību sacensībās bija garantējusi vienīgi mājiniece Latvija. Desmit komandas tagad noskaidrotas četros kvalifikācijas turnīros Eiropā, kur iztikts bez sensācijām - čempionātam kvalificējušās četras pasaules spēcīgākās vienības Zviedrija, Somija, Šveice un Čehija, kurām pievienojušās arī Slovākija, Igaunija, Dānija, Vācija, Polija un Norvēģija.

No potenciāli spēcīgām komandām, kas palikušas ārpus čempionāta dalībnieku vidus, jāmin Krievija un Slovēnija.

Tikmēr no Okeānijas un Āzijas zonas čempionātam kvalificējušās Austrālija, Singapūra un Taizeme, turklāt pēdējā no šīm vienībām to paveikusi pirmoreiz vēsturē.

Eksotiskajā Taizemē notikušajā kvalifikācijas turnīrā spēles tiesāja arī latvieši Mārtiņš Gross un Mārtiņš Larinovs, bet Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notikušajā kvalifikācijas turnīrā darbojās Latvijas tiesneši Kaspars Kristapsons un Māris Kumerdanks, bet kā arī Starptautiskās Florbola federācijas (IFF) Žūrijas priekšsēdētājs Andris Dzenis.

Pēdējās divas pasaules čempionāta dalībnieces noskaidrosies pēc nedēļas, kad Amerikas reģionā divas ceļazīmes sadalīs ASV, Kanāda un potenciālā pastarīte Jamaika.

2014.gada decembrī notikušajā pasaules čempionātā jau astoto reizi vēsturē triumfēja Zviedrija, kas uzvarēja pirmajos sešos pasaules čempionātos, turpinājumā divos turnīros tā izšķirošajās spēlēs zaudēja Somijai, bet nu atkal uzvarējusi divas reizes pēc kārtas.

Tikmēr Latvijas izlase sestajā pasaules čempionātā pēc kārtas sacentās mačā par piekto vietu, kurā ar 4:3 pārspēja Norvēģijas valstsvienību.

Pirmais pasaules florbola čempionāts tika organizēts 1996.gadā, un kopš tā laika tas risinās katru otro gadu. Līdz šim pasaules čempionāts tikai reizi nav noticis kādā no florbola «lielā četrinieka» - Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice - valstīm, kad 2000.gadā sacensības risinājās Norvēģijā.

Latvijā 2001.gadā notika trešais pasaules čempionāts sieviešu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu