«Lielvārdes» florbolisti kļūst par Latvijas čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Lielvārdes» komanda sestdien «Arēnā Rīgā» pārspēja «Mogo-RTU»/«Rockets» vienību un kļuva par «Elvi florbola līgas» Latvijas vīriešu čempionāta uzvarētājiem.

«Lielvārde» finālspēlē uzvaru guva ar 7:3 (1:1, 1:0, 5:2).

Uzvarētājiem divus vārtus guva Pēteris Freimanis, bet ar precīzu metienu un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mikus Valpēters.

«Mogo-RTU»/«Rockets» rindās vārtus guva Edijs Hammers, Aivis Hammers un Edžus Bunka.

«Lielvārde» trešā perioda ievadā panāca 3:1 vadību, taču «Mogo-RTU»/«Rockets» vēlāk 17 sekundēs guva divus vārtus un panāca neizšķirtu.

Pēc minūtes Freimanis atguva «Lielvārdes» komandai vadību un turpinājuma iemeta vēl vienus vārtus, dubultojot rezultāta pārsvaru. Atlikušajā laikā «Mogo-RTU»/«Rockets» vairs nespēja atspēlēties un atzina pretinieku pārākumu.

«Lielvārde» par Latvijas čempioni tika kronēta 2011./2012.gada sezonā, bet pērn tai nācās samierināties ar ceturto vietu. Tikmēr «Mogo-RTU»/«Rockets» komanda ar nosaukumu RTU/«Inspecta» par čempioni kļuva 2010. un 2011.gadā, bet pērn kļuva par vicečempioni.

Sestdien iepriekš pērnā gada čempione Cēsu «Lekrings» ar 8:5 (2:2, 3:2, 3:1) pieveica «Ulbroka»/«Masters» komandu un izcīnīja bronzas medaļas.

Pirms tam Kocēnu «Rubenes» florbolistes sestdien dāmu čempionāta finālspēlē ar 6:1 (3:0, 2:1, 1:0) uzvarēja NDD vienību no Rīgas, trešo gadu pēc kārtas kļūstot par čempionēm un izcīnot titulu kopumā devīto reizi komandas vēsturē.

Bronzas medaļas ieguvējas dāmām tika noskaidrotas jau ceturtdien, kad «Ķekava» ar 7:2 (3:0, 1:2, 3:0) pārspēja «Rīgas Lauvas» komandu.

Ceturtdaļfinālā «Lielvārdes» florbolisti ar 4-1 pārspēja Liepājas «Kuršus», bet pusfinālā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja «Lekringu». Tikmēr «Mogo-RTU»/«Rockets» ceturtdaļfinālā ar 4-0 uzveica «Valmiera»/ViA vienību, bet pusfinālā ar 4-2 tika apspēlēta «Ulbroka»/«Masters».

Regulārā turnīra divās savstarpējās spēlēs komandas uzvaras dalīja uz pusēm, turklāt tieši rīdzinieki bija tie, kuri 22 spēlēs «Lielvārdei» sagādāja vienīgo zaudējumu pamatlaikā.

Ar 58 punktiem «Lielvārde» bija regulārā čempionāta uzvarētāja, bet «Mogo-RTU»/«Rockets» ar 43 punktiem bija trešā.

Rīgā no 3. līdz 11.decembrim.norisināsies Pasaules čempionāts florbolā kungiem.

Sestdien notikušajā izlozē kļuva zināms, ka Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar pasaules čempioni Zviedriju, iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļnieci Čehiju, kā arī Norvēģiju, ko latvieši pirms diviem gadiem pārspēja cīņā par piekto vietu pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu