Florbola izlase pasaules čempionātā gatava cīnīties par medaļām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Latvijas vīriešu florbola izlase Rīgā gaidāmajā pasaules čempionātā ir gatava cīnīties par medaļām, preses konferencē pirms turnīra sākuma norādīja komandas galvenais treneris Normunds Grunckis.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks no 3. līdz 11. decembrim, šāda mēroga florbola turnīru Latvijai uzņemot pirmoreiz vēsturē.

«Pasaules čempionāts ir liels izaicinājums un svētki visai florbola sabiedrībai. Turnīrs būs ļoti labi noorganizēts, un mūsu uzdevums ir parādīt labāko sniegumu. Esam aizvadījuši ļoti labu sagatavošanās posmu, bija pārbaudes spēles ar komandām, kas mums ir blakus rangā. Svarīgākais bija atrast savu zīmējumu, sagatavot virknējumus, lai varētu radīt spēli, ar kuru cīnīties par uzvaru. Sastāvā ir gan pieredzējuši spēlētāji, gan debitanti, bet svarīgākais, ka esam izveidojuši kodolu un nebūsim atkarīgi no vienas maiņas kā iepriekš. Sastāvs būs līdzvērtīgāks,» izteicās Grunckis.

Latvijas izlase pasaules čempionātu atklās sestdien ar maču pašreizējo čempioni Zviedriju. Pēc tam svētdien sekos duelis ar Čehiju, bet otrdien - ar Norvēģiju.

«Atklāšanas spēle būs liels izaicinājums. Šis mačs mums būs ļoti svarīgs, lai iegūtu pārliecību par savu sniegumu, uz ko jau balstīt nākamās čempionāta cīņas. Visi spēlētāji ir veseli un ļoti labā kondīcijā,» atklāja speciālists, kurš par valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts februārī, stājoties somu speciālista Īro Parviainena vietā. «Piekritu atgriezties izlasē ar mērķi, ka jācīnās par pusfinālu.

Uzdevums ir cīnīties katrā spēlē par uzvaru. Tikai uz tā pamata var balstīt tālākos mērķus. Komanda ir gatava cīnīties par medaļām.»

Treneru kolektīvā Grunckim palīdz arī zviedru speciālists Oskars Lundīns no Zviedrijas superlīgas kluba «Warberg», lai gan iepriekš izskanēja informācija, ka tas būs cits šīs valsts treneris Mīkaels Hils.

«Vēlējāmies uzaicināt speciālistu, kurš strādā Zviedrijā. Ar Hilu gandrīz bija panākta vienošanās, tomēr noslēgumā neizdevās. Tieši pirms čempionāta piesaistījām vienu no Zviedrijas superlīgas kluba treneriem. Šādi vēlējāmies labāk no malas novērtēt procesu, ko darām,» uzsvēra Grunckis.

Tikmēr Latvijas Florbola savienības (LFS) prezidents Ilvis Pētersons teica, ka rīkotāji pasaules čempionātam jau esot tikpat kā gatavi.

«Šis ir divgades svarīgākais notikums pasaules florbolā, un tas ir pietiekami vērienīgs pasākums. 99,9% viss jau šobrīd ir kārtībā, abi laukumi sakārtoti un diži lielu organizatorisku problēmu vairs nav,» uzsvēra Pētersons.

«Pirmdien paziņojām, ka uz atklāšanas spēli pārdots vairāk nekā 4088 biļešu, pārspējot Latvijas florbola apmeklētības rekordu. Šobrīd skaits ir nepilni 6000, līdz ar to pietrūkst vēl nedaudz virs 1500, lai sasniegtu pasaules čempionātu atklāšanas maču rekordu.»

Savukārt Latvijas valstsvienības kapteinis Atis Blinds sacīja, ka noskaņojums komandā ir ļoti labs.

«Pacilāta sajūta, nevaram sagaidīt pirmās spēles. Mēs visi šo sporta veidu ļoti mīlam un laukumā atdosim visus spēkus. Vienalga, vai pretī nāks pasaules čempioni, vai kas cits, savu skatītāju priekšā parādīt labāko sniegumu būs goda lieta. Mums ir labs treneru korpuss, kuri daudz visu analizējuši. Man kā kapteinim nav par ko sūdzēties, varam domāt tikai par savu sniegumu,» pauda Blinds.

«Pacilātības sajūta pirms čempionāta ir pārāka par satraukumu. Darām visu, lai apslāpētu satraukumu,» piebilda spēlētājs.

Latvijai ieņemot pirmo vai otro vietu apakšgrupā, tai nākamais mačs būs ceturtdaļfināls 8.decembrī. Savukārt grupā ierindojoties trešajā vai ceturtajā pozīcijā, 7.decembrī notiks astotdaļfināla cīņa pret kādu no C apakšgrupas izlasēm - Poliju, Austrāliju, Slovākiju vai Dāniju. Zīmīgi, ka arī potenciālā astotdaļfināla pretiniece Latvijai būs daudz spēcīgāka nekā tad, ja tā nāktu no D grupas, jo tajā spēlēs ASV, Kanāda, Taizeme un Singapūra.

Grunckis starp 20 izlases kandidātiem iekļāvis sešus debitantus. Pasaules meistarsacīkstēs debitēs Aivis Kusiņš, Mikus Valpēters, Toms Bitmanis, Pēteris Trekše, Rolands Kovaļevskis un Jānis Salcevičs.

Tāpat valstsvienībai palīdzēs Atis Blinds, kuram šis būs devītais pasaules čempionāts. Blinds ar 23 vārtiem un 29 piespēlēm ir devītais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs planētas meistarsacīkšu vēsturē. Pirms sešiem gadiem pasaules čempionātā viņš kļuva par turnīra trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Blinds ir astoņkārtējs Latvijas čempions. Tāpat viņš ir visu laiku rezultatīvākais florbolists Latvijas čempionātu vēsturē.

Valstsvienības sastāvā būs četri florbolisti, kuri spēlē Somijas, Zviedrijas un Šveices klubos (Toms Bitmanis, Jānis Rajeckis, Morics Krūmiņš un Artis Raitums).

Pārējie 16 spēlētāji pārstāv «Elvi Florbola līgas» klubus - seši no «Lielvārdes»/«FatPipe», četri no Cēsu «Lekringa», trīs no «Triobet»/«Ulbrokas», divi no Stalbes «Pārgaujas», bet viens no Liepājas «Kuršiem».

Novembra sākumā Latvijas izlase piedalījās Nāciju kausa izcīņā Vācijā, kur pārliecinoši triumfēja, uzveicot Norvēģiju, Vāciju un Dāniju.

Savukārt oktobra vidū Latvijas florbola izlasei bija divas pārbaudes spēles pret pašmāju klubiem. Vispirms ar 10:6 tika pieveikta Kocēnu «Rubene», bet pēc tam ar 9:3 apspēlēta arī «Valmiera».

Latvijas florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Andis Blinds («Triobet»/«Ulbroka»), Jānis Salcevičs («Lielvārde»/«FatPipe»).

Aizsargi: Ingus Laiviņš, Mārtiņš Rajeckis (abi - Stalbes «Pārgauja»), Andris Malkavs («Lekrings»), Jānis Rajeckis (Klotenes un Bilahas «Jets», Šveice), Aivis Kusiņš («Lielvārde»/«FatPipe»), Morics Krūmiņš («Nokian KrP», Somija), Artūrs Jurševskis («Triobet»/«Ulbroka»).

Uzbrucēji: Toms Bitmanis («Sundsvall», Zviedrija), Toms Akmeņlauks, Mikus Valpēters, Gints Klēģers, Atis Blinds (visi - «Lielvārde»/«FatPipe»), Artis Raitums (TPS, Somija), Andris Rajeckis, Aleksandrs Abramovs, Pēteris Trekše (visi - «Lekrings»), Kārlis Bulāns («Triobet»/«Ulbroka»), Rolands Kovaļevskis (Liepājas «Kurši»), Gvido Lauga («Pārgauja»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu