Florbolisti svarīgā PČ cīņā spēlē neizšķirti ar Norvēģijas izlasi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neizšķirti pasaules florbola čempionātā otrdien cīnījās Latvijas nacionālā florbola komanda, kas B apakšgrupas noslēdzošajā cīņā «Arēnā Rīga» (5469 skatītāji klātienē) spēlēja 5:5 (3:1, 1:2, 1:2) ar Norvēģijas izlasi. Līdz ar to latvieši ierindojās pēdējā vietā grupā un trešdien astotdaļfinālā spēkiem mērosies ar Dāniju.

Latvijas izlases labā vārtus šajā mačā guva Artūrs Jurševskis, Toms Akmeņlauks, Morics Krūmiņš, Mikus Valpēters un Artis Raitums, kamēr norvēģiem divreiz izcēlās Ūle Martins Skeu Jansons, bet vienreiz atzīmējās Fredriks Ēriksens, Robins Nūrstroms un Markuss Linjerdets.

Ar vienu punktu trīs spēlēs Latvija palika pēdējā B apakšgrupā, tāpēc astotdaļfinālā tai būs jācīnās ar C apakšgrupas spēcīgāko vienību Dāniju. Tikmēr Norvēģija kā trešā labākā B apakšgrupas vienība astotdaļfinālā tiksies ar parocīgāko Slovākiju.

Pārvarot astotdaļfinālu, Latvijai nākamajā mačā pretī stātos spēcīgā Somija.

Mača rezultāts tika atklāts jau otrajā minūtē, kad bumbiņa, aizlidojusi garām vienam vārtu stabam, atsitās pret apmali un nonāca otrā pusē, kur Latvijas izlases vārtsargu Jāni Salceviču pārspēja Skeu Jansons. Pēc tam Salcevičs glāba mājiniekus no vēl viena vārtu zaudējuma, bet turpinājumā Latvija atguvās no neveiksmīgā sākuma un nepilnas pusotras minūtes laikā guva divus vārtus, atzīmējoties Jurševskim un Akmeņlaukam. Laukumā dominēja aktīvs florbols, un Latvijas valstsvienībai bija vēl pāris labas izdevības izcelties, turklāt 15.minūtē Krūmiņš ar tālu metienu vairākumā panāca jau 3:1.

Pirmās trešdaļas noslēdzošajās minūtēs rezultāts vairs nemainījās, lai gan Latvijai vēl bija pāris iespējas izcelties.

Arī otrajā periodā aizritēja aktīvs un skatāms florbols, turklāt Latvija lieliski iesāka šo spēles nogriezni, apmētājot norvēģu vārtus, taču tas nevainagojās panākumiem. Tā vietā nācās saņemt bumbiņu savos vārtos, kad 25.minūtē rezultāta starpību līdz minimumam samazināja Skeu Jansons, gūstot savus otros vārtus šajā mačā. Mājinieki gan atbildi parādā nepalika, jo 19 sekundes vēlāk divu vārtu pārsvaru atjaunoja Valpēters. Pēcāk pāris reizes teicami Latvijas vārtos nospēlēja Salcevičs, tomēr kopumā iniciatīva piederēja šī čempionāta saimniekiem, kamēr Norvēģija centās atbildēt ar pretuzbrukumiem.

Mača 37.minūtē rupju kļūdu aiz saviem vārtiem pieļāva Jurševskis, kuram tika atņemta bumbiņa, un pretinieki nekavējoties guva savus trešos vārtus, šoreiz izceļoties Ēriksenam. Pirms pārtraukuma Latvija izskatījās nedaudz apjukusi, turklāt noslēdzošajā minūtē nopelnīja arī divu minūšu noraidījumu, ko gan Norvēģija nerealizēja.

Pēc vairākuma norvēģi bija pārņēmuši iniciatīvu, kamēr Latvija spēlēja vairāk no aizsardzības. Tas vainagojās panākumiem, jo Raitums 47.minūtē pēc lieliska pretuzbrukuma izvirzīja mājiniekus vadībā ar 5:3. Jūtot, ka vairs nav, kur atkāpties, Norvēģija vairāk kontrolēja bumbiņu un uzbruka pretinieku vārtiem. Norvēģiem 52.minūtē izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, kad pēc vairākiem rikošetiem izcēlās Nūrstroms.

Noslēdzošajās minūtēs Norvēģijai piederēja diezgan liels pārsvars, kamēr Latvija atbildēja ar retiem uzbrukumiem, bet nereti mājiniekiem nezaudēt vārtus palīdzēja arī veiksme. Divarpus minūtes līdz beigām norvēģi nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un radīja pamatīgu spiedienu. To izturēt neizdevās, jo 53 sekundes pirms beigām Linjerdets izlīdzināja rezultātu.

Latvija, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, vēl centās izraut uzvaru, kas gan nevainagojās panākumiem.

Pasaules čempionāta florbolā apakšgrupu turnīra otrdienas spēļu rezultāti

A apakšgrupa

Šveice - Vācija 11:3 (5:0, 2:1, 4:2);

B apakšgrupa

Zviedrija - Čehija 8:4 (4:1, 3:1, 1:2);

Norvēģija - Latvija 5:5 (3:1, 1:2, 1:2);

C apakšgrupa

Slovākija - Dānija 5:2 (0:0, 2:0, 3:2);

Austrālija - Polija 4:4 (0:1, 2:3, 2:0);

D apakšgrupa

Singapūra - ASV 9:5 (3:0, 2:2, 4:3).

Pasaules čempionāts sākās sestdien, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet nākamajā mačā pēc neveiksmīgā sākuma ar 3:9 kapitulēja Čehijai. Tikmēr norvēģi turnīru sāka ar zaudējumu 4:8 Čehijai, bet pēc tam viņi ar 2:8 piekāpās arī zviedriem.

Pirms tam otrdien Zviedrija apakšgrupas līderu duelī ar 8:4 pieveica Čehiju un nodrošināja pirmo vietu B grupā.

Tādējādi B apakšgrupas kopvērtējumā ar maksimāli iespējamiem sešiem punktiem trīs spēlēs uzvarēja Zviedrija, kam ar četriem punktiem sekoja Čehija. Savukārt pa vienam punktam ieguva Norvēģija un Latvija. Labākas vārtu attiecības dēļ augstākā vietā gan bija norvēģi.

Aizpērn pasaules čempionātā Latvija ar Norvēģiju tikās cīņā par piekto vietu, uzvaru ar 4:3 svinot latviešiem. Pirms mēneša abas izlases tikās arī Vācijā notikušajā pārbaudes turnīrā, kur graujošu uzvaru ar 8:1 guva Latvija.

Norvēģija pirmajā pasaules čempionātā 1996.gadā izcīnīja bronzu, bet nākamajās deviņās meistarsacīkstēs viņi ir palikuši ārpus pusfināla. Piecās meistarsacīkstēs gūtas piektās vietas, trijās finišēts sestajā pozīcijā, bet vienā pasaules čempionātā gūta septītā vieta.

Norvēģijai novembra sākumā pret Latviju nepalīdzēja vairāki līderi, ieskaitot šīs valsts florbola leģendu Kētilu Krūnbergu. Pāris dienu pirms čempionāta izskanēja informācija, ka Krūnberga sievai aizkavējušās dzemdības un sportistam prioritāte ir ģimene, turklāt viņš nespēlē arī pret mājinieci Latviju.

Pēc apakšgrupu cīņām nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs jau trešdien, kad notiks astotdaļfināls.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojas pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās ir pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

Latvijas florbola izlases sastāvs pasaules čempionātā

Vārtsargi: Andis Blinds («Triobet»/«Ulbroka»), Jānis Salcevičs («Lielvārde»/«FatPipe»);

Aizsargi: Ingus Laiviņš, Mārtiņš Rajeckis (abi - Stalbes «Pārgauja»), Andris Malkavs («Lekrings»), Jānis Rajeckis (Klotenes un Bilahas «Jets», Šveice), Aivis Kusiņš («Lielvārde»/«FatPipe»), Morics Krūmiņš («Nokian KrP», Somija), Artūrs Jurševskis («Triobet»/«Ulbroka»);

Uzbrucēji: Toms Bitmanis («Sundsvall», Zviedrija), Toms Akmeņlauks, Mikus Valpēters, Gints Klēģers, Atis Blinds (visi - «Lielvārde»/«FatPipe»), Artis Raitums (TPS, Somija), Andris Rajeckis, Aleksandrs Abramovs, Pēteris Trekše (visi - «Lekrings»), Kārlis Bulāns («Triobet»/«Ulbroka»), Rolands Kovaļevskis (Liepājas «Kurši»), Gvido Lauga («Pārgauja»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu