Norvēģija uzvar Slovākijas florbolistus un iekļūst pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Norvēģijas florbola izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta astotdaļfināla spēlē trešdien sīvā cīņā ar 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) uzvarēja Slovākiju, nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Norvēģija mača izskaņā izrāva neizšķirtu 5:5 spēlē pret Latvijas valstsvienību, nodrošinot B apakšgrupā trešo vietu un astotdaļfinālā pretī dabūjot Slovākiju, kamēr Latvijas izlasei par vietu labāko astoņu komandu pulkā vēlāk trešdien būs jātiekas ar Dāniju.

Norvēģijas izlase pirmajos divos periodos trīs reizes izvirzījās vadībā, taču slovāki trīs reizes spēja panākt izlīdzinājumu, piedevām allaž to izdarīja ļoti ātri. Pirmajā periodā norvēģi vadībā bija vien 29 sekundes, pēc otrajiem vārtiem viņiem pārsvars bija divas ar pusi minūtes, bet pēc trešajiem tikai 12 sekundes.

Ceturto reizi pārsvaru norvēģi panāca spēles 47.minūtē un šoreiz pārsvaru nosargāja.

Uzvarētājiem Markuss Linjerdets un Daniels Giske guva pa vieniem vārtiem un vienu reizi asistēja partneriem, bet pa reizei precīzi bija Frēdriks Ēriksens un Tomass Streite, kurš iemeta uzvaras vārtus.

Ceturtdaļfinālā Norvēģija tiksies ar Šveici.

Otrdien «Arēnā Rīga» notikušajā mačā Latvija cīnījās neizšķirti 5:5 ar Norvēģijas izlasi, kaut vēl trešās trešdaļas laikā bija priekšā ar 5:3. Izlīdzinājumu pretinieki panāca vien 53 sekundes pirms spēles beigām. Šis neizšķirts norvēģiem bija uzvaras vērtē, bet Latviju tagad sagaidīs spēcīgāka pretiniece Dānija, ar kuru astotdaļfināla spēle trešdien sāksies plkst.19.30. Ja Latvijai izdosies pārvarēt astotdaļfinālu, tai ceturtdaļfinālā piektdien pretī stāsies spēcīgā Somija.

Vēl trešdien pirmajā astotdaļfināla spēlē Vācijas izlase sekundi pirms pamatlaika beigām izrāva uzvaru pār ASV, kamēr Igaunija sagrāva Kanādu.

Vācijas izlase pieveica ASV ar rezultātu 6:5 (2:1, 1:1, 3:3) un ceturtdaļfinālā tiksies ar favorīti Zviedriju.

Vēl 28.minūtē ASV panāca izlīdzinājumu 2:2, tomēr otrās trešdaļas beigās un trešā perioda sākumā vācieši samērā īsā laikā guva trīs vārtus pēc kārtas. 47.minūtē savus otros vārtus mačā guva amerikānis Robins Brauns, bet turpinājumā tika gūti vēl divi vārti 87 sekunžu laikā un ASV jau panāca 5:5.

Spēles pēdējā minūtē amerikāņi kontrolēja bumbiņu, tomēr netika pie uzbrukumu veidošanas, jo vāciešiem bija aktīvs presings. Vēl sešas sekundes pirms pamatlaika beigām bumbiņa bija pie Vācijas vārtiem, tomēr to ieguva Ramons Ibolds, aizskrēja līdz pretinieku laukuma pusei, un līdz ar beigu signālu viņa raidījums no laukuma stūra bija netverams.

Uzvarētājiem divreiz izcēlās Maksimilians Falkenbergers.

Vācijas izlase 2012.gadā sensacionāli spēlēja pasaules čempionāta pusfinālā, bet ASV līdz šim nekad nav spējusi sasniegt turnīra labāko astotnieku. Ceturtdaļfinālā vācieši ceturtdien spēkosies ar pasaules čempioni Zviedriju.

Nedaudz vēlāk Igaunijas vīriešu florbola izlase ar rezultātu 16:4 (7:2, 3:0, 6:2) sagrāva Kanādu un ceturtdaļfinālā ceturtdien spēkosies ar Čehiju.

Igauņu mača rezultātu atklāja jau otrajā minūtē, nākamo deviņu minūšu laikā pretiniekus pārspējot vēl četras reizes. Pirmā perioda 13.minūtē kanādieši vienus vārtus atguva, bet minūti vēlāk ziemeļu kaimiņi atjaunoja piecu vārtu pārsvaru. Līdz trešdaļas beigām izlases apmainījās ar precīziem metieniem, bet otrajā periodā igauņi bija precīzi vēl trīs reizes un panāca jau 10:2.

Līdz trešās trešdaļas vidum Igaunijas florbolisti pretinieku vārtos ieraidīja vēl četras bumbiņas, bet līdz spēles beigām valstsvienības apmainījās ar diviem precīziem metieniem katra. Atskanot mača finālsvilpei, rezultāta tablo vēstīja 16:4 Igaunijas izlases labā.

Pa trim vārtiem Igaunijas izlases labā guva Tanels Kasenurms un Andreass Veiduma, bet Kanādas izlasē ar diviem precīziem metieniem atzīmējās kādreizējā Nacionālās hokeja līgas (NHL) somu spēlētāja Vesas Vītakoski dēls Valteri.

Tāpat trešdien pirmajā pusfināla mačā par 13.-16.vietu Taizeme ar 4:3 (0:0, 2:1, 2:2) pieveica Austrāliju, turklāt tā izskaņa bija ne mazāk dramatiska kā Vācijas un ASV cīņā. Uzvaras vārtus 11 sekundes pirms pamatlaika beigām Taizemei guva Aleksanders Rinefalks, tomēr ar to vēl viss nebeidzās, jo divas sekundes pirms cīņas izskaņas uz taizemiešu vārtiem tika nozīmēts soda metiens, bet to Tomass Gārtners nerealizēja.

Savukārt vēl vienā pastarīšu duelī Polija ar 14:3 (6:1, 2:1, 6:1) sagrāva Singapūru.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu