Atis Blinds: Šausmīgi sāp, ka pievīlām paši sevi un līdzjutējus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas florbola izlases spēlētāji, netiekot Rīgā notiekošā pasaules čempionāta labāko astotniekā, pievīluši paši sevi un savus līdzjutējus, kas ir vissāpīgākais, pēc trešdien piedzīvotā zaudējuma astotdaļfināla cīņā atzina valstsvienības kapteinis Atis Blinds.

Latvijas izlase astotdaļfinālā sīvā cīņā pēcspēles metienu sērijā ar 5:6 (1:2, 4:0, 0:3, 0:0, 0:1) atzina Dānijas pārākumu, tikai otro reizi šo turnīru vēsturē netiekot labāko astotniekā. Cīņas gaitā mājinieki bija vadībā ar 5:2, taču pēdējā trešdaļā ielaida trīs vārtus, ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu divas minūtes pirms pamatlaika beigām.

«Jāatzīst, ka spēlētājiem bija liels spiediens, jo čempionāts notiek mājās, visi gaidīja labāko rezultātu. Šobrīd ir baigi sāpīgi, drausmīgi sāpīgi. Pievīlām paši sevi un visburvīgākos līdzjutējus pasaulē, un tas sāp visvairāk. Mēs neesam profesionāļi, kas ar spēlēšanu pelna naudu un pēc zaudējuma to var ātri aizmirst. Mēs spēlei atdodam savas sirdis, tāpēc šāda vilšanās ir šausmīgi sāpīga,» pēc cīņas, esot tuvu asarām, žurnālistiem sacīja komandas kapteinis.

Otro spēli pēc kārtas Latvijas izlasei neizdevās cīņas sākums, jo ātri tika zaudēti divi vārti. Tiesa, pēc tam otrajā trešdaļā izdevās tikpat ātri atspēlēties.

«Spēles sākumā zaudējām divus stulbus golus. Pretiniekiem, kā krievu žargonā saka, tā bija «haļava», jo pirmajiem diviem goliem nevajadzēja būt, tie radās ne no kurienes.

Pēc tam bija pakaļdzīšanās, taču jāsaka, kā ir, - otro dienu pēc kārtas pietrūka arī veiksmes. Diemžēl atkal nespējām noturēt beigas, savukārt tiesnešu darbību es nevaru komentēt, taču lai viņi (soģi) paši paskatās videoierakstu un to, ko izdarīja,» neapmierināts ar spēles beigām bija Blinds.

Trešā perioda beigās Latvija palika trijatā pret pieciem sāncenšiem, piedevām otrs noraidījums bija ļoti strīdīgs, bet Dānija to izmantoja un panāca izlīdzinājumu.

«Atvadoties no tiesnešiem, pateicu visu, ko domāju par viņu darbu.

Lielajā vairākumā dāņiem bija vārtsarga bloķēšana, ko tiesneši neatzina, bet otrajā reizē dānis pats aizķērās aiz Mārtiņa Rajecka kājas. Tur ir jābūt dūšai, lai iedotu tādu noraidījumu,» piebilda Blinds.

Viņš arī neslēpa, ka komanda nav izturējusi arī šā čempionāta spriedzi, jo uz spēlētājiem gūlies liels psiholoģiskais slogs.

«Nevar noliegt, ka mājas sienas un skatītāji iedarbojās uz čaļu psiholoģiju. Mums visu laiku pietrūka agresivitātes, jo tieši ar to mēs izcēlāmies pirms tam, kaut vai pārbaudes spēlēs, jo agresivitāte bija mūsu lielākais trumpis. Šeit tā nebija, jo lielāko daļu vārtu zaudējām tieši agresivitātes trūkuma dēļ. Kaut kur nenostrādājām divcīņās, no stūriem izlaidām uz vārtu priekšu, lai gan vajadzēja elementāri noturēt. Tādas kļūdas var tikai ar spriedzi izskaidrot,» uzskata Blinds.

Viņš arī bija pārliecināts, ka komanda turnīram bijusi gatava gan funkcionāli, gan taktiski, taču veiksme šoreiz nav bijusi mājinieku sabiedrotā.

«Bija daudz strādāts, nopietns treneru korpuss piesaistīts, arī speciālists no Zviedrijas. Tagad viegli teikt, ka vajadzēja labāk, ka taktika pievīlusi, taču mēs cīnījāmies par katru centimetru laukumā. Pietrūka niansītes, līdz galam nenocīnījāmies, un tur arī tas rezultāts. Un, protams, veiksme, pēdējās divās spēlēs tā nebija mūsu pusē. Arī pagarinājumā, kad bumbiņa bija uz pretinieku vārtu līnijas, mums pietrūka tikai veiksmes. Var jau teikt, ka veiksme jānopelna, bet es nezinu, vai mēs nebijām to pelnījuši.

Čaļi visu atdeva, darbā ņēma atvaļinājumus, «zaga» laiku ģimenēm, bet visvairāk žēl mūsu līdzjutēju, kurus pievīlām,» sagrauts bija Blinds.

Latvijas izlasei čempionāta turpinājumā jau ceturtdien cīņā par 9. līdz 12. vietu jātiekas ar Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu