Latvijas izlases florbolists: Neko briesmīgāku nevarēju iedomāties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas florbola izlase pasaules čempionāta astotdaļfināla cīņā pret Dāniju tās beigu daļā nav nospēlējusi pietiekami gudri, ļaujot pretiniekiem sajust iespēju uz izglābšanos, pēc neveiksmīgās cīņas, kurā mājinieki zaudēja izredzes tikt labāko astoņu komandu vidū, atzina viens no izlases līderis Artis Raitums.

Latvijas izlase astotdaļfinālā sīvā cīņā pēcspēles metienu sērijā ar 5:6 (1:2, 4:0, 0:3, 0:0, 0:1) atzina Dānijas pārākumu, tikai otro reizi šo turnīru vēsturē netiekot labāko astotniekā. Cīņas gaitā mājinieki bija vadībā ar 5:2, taču pēdējā trešdaļā ielaida trīs vārtus, ļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu divas minūtes pirms pamatlaika beigām.

«Mēs esam ārpus astotnieka, neko briesmīgāku nevarēju iedomāties,» pēc cīņas žurnālistiem savas emocijas neslēpa Raitums, kurš šajā mačā guva vienus vārtus.

«Kad bijām vadībā ar 5:2 laukumā bija pārāk liela panika un nenospēlējām pietiekami gudri.

Nespēlējām tā kā vajadzēja, sākām trakot, bet ļāvām pretiniekiem sajust iespējas gūt vārtus, ko viņi arī veiksmīgi izmantoja,» iemeslus, kāpēc trešajā periodā netika nosargāts pārsvars meklēja uzbrucējs.

Lielu lomu šajā mačā nospēlēja arī tiesnešu divi piešķirtie noraidījumi pamatlaika beigās, Latvijai paliekot trijatā pret pieciem dāņiem. «Beigās viņiem bija lielais vairākums, kuru viņi izmantoja un izlīdzināja rezultātu. Par tiesnešiem tagad teikt var visu ko, bet vai tas mums palīdzēs. Protams, nav patīkami dabūt lielo vairākumu divas minūtes pirms beigām,» Raitums uz soģiem vainu nenovēla.

Pēc neizteiksmīgā pirmā perioda, kurā Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 0:2, otrajā spēles daļā mājinieki demonstrēja krietni saturīgāku sniegumu, kas ļāva iegūt tobrīd komfortablu pārsvaru.

«Otrās trešdaļas sākumā sakrita momenti, izmantojām savas iespējas un guvām vārtus. Tobrīd maisam gals bija vaļā un mums spēle pavērās, jo tā jau bieži notiek, ka nekrīt, nekrīt, nekrīt, bet tad aiziet, taču pa lielam mēs visu maču spēlējām vienādi. Tad, kad mēs iemetam visi ir uz pacēluma un varam mest vēl, bet, kad ielaižam, notiek viss pilnīgi pretējā virzienā. Mēs spēlējām ļoti nestabili, kā amerikāņu kalniņos - augšā lejā, augšā lejā,» atzina Latvijas izlases uzbrukuma līderis, kurš čempionātā trīs aizvadītās spēlēs ir guvis trīs vārtus un atdevis divas rezultatīvas piespēles, ar pieciem punktiem būdams labākais komandā.

Latvijas izlasei čempionāta turpinājumā jau ceturtdien plkst.13 cīņā par 9. līdz 12.vietu jātiekas ar Kanādas izlasi.

Pasaules čempionāts sākās sestdien, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet nākamajā mačā pēc neveiksmīgā sākuma ar 3:9 kapitulēja Čehijai. Savukārt B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvija otrdien nospēlēja 5:5 ar Norvēģiju un palika pēdējā grupā, bet pēc tam sekoja neveiksme astotdaļfinālā pret dāņiem.

Ceturtdaļfinālā Dānija tiksies ar Somijas izlasi, bet vēl cīņā par vietu pusfinālā Zviedrija tiksies ar Vāciju, Igaunija spēlēs ar Čehiju, bet Šveice mērosies spēkiem ar Norvēģiju.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks līdz 11.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu