Grunckis: Vēlējāmies labāk realizēt vairākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijas florbola izlase Rīgā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālā par 9.-12. vietu vēlējusies labāku vairākuma realizāciju, pēc uzvaras uzsver valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis.

Latvieši ceturtdien ar 11:1 (3:0, 5:1, 3:0) uzvarēja Kanādu, tādējādi par devīto vietu turnīrā sestdien spēkosies ar Slovākiju.

Pēc spēles Grunckis neslēpa, ka komanda ļoti lēni iesākusi maču.

«Samainījām zīmējumu un ieguvām iespējas vairāk uzbrukt. Bija jādomā, kā pareizi noskaņoties spēlei, bet tāpat ļoti lēni ieskrējāmies. Zinājām, ka būs daudz jāspēlē pretinieku zonā, bija metieni, bet pietrūka precizitātes. Tomēr, kad akcentu vairāk izdarījām uz vidus zonu, spēlējām labāk, guvām vārtus un arī emocijas. Runājot par negatīvo, vēlējāmies labāk realizēt vairākumu, kā arī atkal ielaidām muļķīgus vārtus. Mērķis katrai spēlei ir uzvarēt, tā arī šodien gājām laukumā,» pēc mača stāstīja Grunckis.

Šajā mačā kapteiņa apsējs tika uzticēts Artim Raitumam, bet Atis Blinds, kurš kapteiņa pienākumus pildīja iepriekšējās cīņās, šajā spēlē nepiedalījās. Tikmēr Aivis Kusiņš sasirdzis ar temperatūru, bet Morics Krūmiņš iepriekšējā mačā guva kājas muskuļa savainojumu.

«Blinds nespēlēja, jo vakardienas spēlē centra zonā bija rupjš pārkāpums pret viņu. Tagad mediķi cīnās, redzēsim, vai viņš būs gatavs sestdien spēlēt. Moricam jau vakar pirms spēles bija problēmas, ja mediķi visu izdarīs, varbūt pēdējā mačā spēlēs.

Var pieteikt jaunus spēlētājus no trīsdesmitnieka, domājam, rīt pieņemsim lēmumu, skatoties, kādā stāvoklī ir traumētie,» skaidroja Grunckis.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē šajā mačā tika atzīts Artūrs Jurševskis.

«Pēc vakardienas mača iesākums bija grūts, bet pāris ātri vārti iedeva emocijas un ieguvām kontroli spēlē. Bija daudzi nerealizēti momenti. Jāstrādā, iesim sestdien uz priekšu un uzvarēsim pēdējo spēli,» uzsvēra Jurševskis.

Neskatoties uz zaudējumu ar desmit vārtu starpību, Kanādas izlases galvenais treneris Aleksanders Būdens bija apmierināts ar spēli.

«Otrās trešdaļas pēdējās piecas minūtes nebija tik labas, bet trešajā periodā ielaidām vien divus vārtus. Mācīsimies no šā mača,» teica zviedru speciālists.

Latvija par devīto vietu spēkosies ar Slovākiju, kas pirms tam ar 7:3 (1:1, 3:0, 3:2) pārspēja ASV valstsvienību.

Kā vēsta Latvijas Florbola savienība, veiktas izmaiņas spēļu grafikā, tādējādi latvieši savu pēdējo spēli čempionātā aizvadīs sestdien plkst.19.30.

Ceturtdien notiks pirmās divas ceturtdaļfināla spēles, plkst.16 igauņiem duelējoties ar Čehiju, bet plkst.19 titulētajai Zviedrijai aizvadot cīņu ar Vāciju. Savukārt piektdien atlikušajos divos ceturtdaļfinālos Šveice spēkosies ar Norvēģiju, bet Somija cīnīsies ar Latvijas pāridarītāju Dāniju.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu