Čehijas florbolisti salauž igauņus un iekļūst PČ pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Čehijas vīriešu florbola izlase Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā ceturtdien ceturtdaļfinālā ar rezultātu 8:2 (2:2, 4:0, 2:0) pārspēja Igauniju, pretiniekus salaužot vien otrajā trešdaļā.

Čehi pusfinālā tiksies ar Dānijas un Somijas dueļa uzvarētāju. Tikmēr otrā pusfinālā Zviedrijas un Vācijas ceturtdaļfināla uzvarētāja spēkosies pret Norvēģijas un Šveices mača stiprāko komandu.

Ar trim gūtiem vārtiem čehu rindās atzīmējās Toms Ondrušeks. Savukārt igauņiem ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Zviedrijā dzimušais florbolists Patriks Kāreliusons

Čehi spēles rezultātu atklāja trešajā minūtē, bet četrarpus minūtes vēlāk igauņi panāca izlīdzinājumu. Perioda vidū Ondrušeks izvirzīja vadībā čehus, taču Kāreliusons pēc pāris minūtēm panāca 2:2.

Otrajā trešdaļā igauņi pirmās 12 minūtes noturēja savus vārtus neskartus, taču pēc tam čehi nepilnu astoņu minūšu laikā sameta četras bumbiņas Igaunijas izlases vārtos, panākot jau 6:2. Trešajā periodā Ondrušeks pievienoja vēl divus precīzus metienus, tādējādi nodrošinot čehu uzvaru ar rezultātu 8:2.

Čehijas izlase turpinās cīņu par medaļām, kamēr igauņi spēkosies pusfinālā par 5.-8.vietu.

Vēlāk plkst.19 titulētā Zviedrija ceturtdaļfinālā spēkosies ar Vāciju. Savukārt piektdien atlikušajos divos ceturtdaļfinālos Šveice tiksies ar Norvēģiju, bet Somija cīnīsies ar Latvijas pāridarītāju astotdaļfinālā Dāniju.

Latvijas vīriešu florbola izlase pusfināla mačā par 9.-12.vietu ceturtdien ar 11:1 (3:0, 5:1, 3:0) uzvarēja Kanādu.

Latvija par devīto vietu sestdien plkst.19.30 «Arēnā Rīga» spēkosies ar Slovākiju, kas pirms tam ar 7:3 (1:1, 3:0, 3:2) pārspēja ASV valstsvienību.

Tikmēr Kanāda un ASV cīnīsies par 11.vietu, sadalot ceļazīmi uz nākamā gada Pasaules spēlēm Vroclavā, kur paredzēta viena vieta Ziemeļamerikas komandai.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkojās astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem noslēgsies svētdien, kad «Arēnā Rīga» tiks aizvadītas cīņas par medaļām, kā arī mači par piekto un septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu