Somijas florbolisti 7 sekundes pirms pamatlaika beigām nodrošina vietu finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Somijas vīriešu florbola izlase sestdien nodrošināja vietu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta finālā, pusfināla cīņā uzvaru nodrošinot vien septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām.

Somijas izlase pusfinālā ar 4:3 (2:0, 1:2, 1:1) pārspēja Čehiju, tādējādi nodrošinot vietu finālā, kur tiksies ar astoņkārtējo čempioni Zviedriju.

Zviedrijas un Somijas izlases pasaules čempionāta finālā tiksies jau sesto reizi pēc kārtas un devīto reizi kopumā. Tikmēr Čehija svētdien par bronzu tiksies ar Šveici.

Somijas valstsvienība sestdienas pusfināla mačā pirmās trešdaļas laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 33.minūtē Tomāšs Sladkijs rezultāta starpību samazināja līdz minimumam. Tiesa, tikai 13 sekundes vēlāk Sami Johansons atjaunoja divu vārtu pārsvaru par labu pašreizējajiem pasaules vicečempioniem.

Toms Ondrušeks otrās trešdaļas beigās vēlreiz samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet 55.minūtē Daniel Sebeks panāca jau 3:3. Lai gan šķita, ka šis mačs turpināsies pagarinājumā, tas tomēr nenotika, jo septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām somiem uzvaru nodrošināja Ēmeli Salins.

Somija par pasaules čempioni kļuvusi 2008. un 2010.gadā, kamēr pārējos astoņos pasaules čempionātos titulu ieguvusi Zviedrija.

Pašreizējā čempione Zviedrijas vīriešu florbola izlase sestdien savā pusfināla mačā ar 7:2 (2:0, 0:2, 5:0) pieveica Šveici.

Zviedrijas valstsvienības labā pa diviem vārtiem šajā mačā guva Kims Nilsons un Rasmuss Enstroms, kura rēķinā arī uzvaru nesošais guvums.

Zviedrija ir visu laiku titulētākā florbola izlase. Tā finālā iekļuvusi nu jau visos 11 pasaules čempionātos, turklāt no iepriekšējām desmit reizēm zeltu ieguvusi astoņos gadījumos.

Savukārt vakarā plkst.19.30 «Arēnā Rīga» Latvijas izlase mačā par devīto vietu tiksies ar Slovākiju. Cīņu tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šim duelim bija jānotiek jau piektdien, taču Latvija izmantoja savas laukuma saimnieces priekšrocības un pārcēla cīņu uz šodienu.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkojās astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem «Arēnā Rīga» un «Elektrum» Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu