Latvijas florbola izlases vārtsargs Andis Blinds karjeru turpinās Zviedrijas superlīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijas florbola izlases vārtsargs Andis Blinds karjeru turpinās Zviedrijas superlīgas (SSL) komandā Mulšes AIS, kļūstot par trešo latvieti, kurš spēlēs planētas spēcīgākajā čempionātā. Līgums ar 33 gadus veco Blindu tikšot noslēgts līdz sezonas beigām.

«Saprotu, ka tas būs liels izaicinājums - spēlēt pasaulē labākajā līgā,» klubs citē Blindu.

Mulšes vienības vārtsargam Jūnatanam Lāšonam traumas dēļ sezona ir noslēgusies, līdz ar to komandas sporta direktoram Jesperam Akselam bija jāmeklē viņa aizstājējs.

«Andis jau iepriekš pie mums ir bijis. Tagad esam nokomplektēti ar vārtsargiem, kas būs svarīgi šajā intensīvajā periodā,» teica Aksels.

«Florbolā esmu nepārtraukti. Ražoju «Blindsave» aizsargus sportistiem, bet šos procesus varu vadīt arī no Mulšes. Viens no mērķiem būs apturēt pasaulē labāko spēlētāju metienus,» teica Blinds.

Tāpat latviešu vārtsargs uzteica komandas lieliskos līdzjutējus un nodrošinājumu.

«Ar Benjaminu Lēfdālu [komandas otru vārtsargu] jau iepriekš esmu ticies, un esmu pārliecināts, ka atlikušajā sezonas gaitā viens otru atbalstīsim,» stāstīja Blinds.

Blinds sezonas pirmajā pusē pārstāvēja «Elvi Florbola līgas» komandu «Triobet»/«Ulbroka», sešās spēlēs ielaižot 21 vārtus un atvairot 83,59% metienu.

Savukārt decembrī Rīgā notikušajā pasaules čempionātā viņš sešos mačos ielaida 17 bumbiņas un atvairīja 76,71% metienu, bet Latvijas izlase ierindojās desmitajā vietā. Blinds Latvijas izlasi pārstāvējis sešos pasaules čempionātos.

Ar 30 punktiem 17 spēlēs AIS komanda ieņem piekto vietu turnīra tabulā.

Pirms Blinda šajā čempionātā spēlējuši tikai divi latvieši. No 2009. līdz 2011.gadam «Pixbo Wallenstam IBK» komandu pārstāvēja Jānis Jansons, bet pagājušajā sezonā superlīgā Upsālas «Sirius IBK» rindās uzspēlēja arī Juris Gribusts.

Savukārt SSL dāmu turnīrā ir spēlējušas veselas četras Latvijas pārstāves - Lauma Višņevska, Gunita Kārkliņa, Anete Šteina un Signe Ose.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu