«Triobet»/«Ulbroka» florbolisti aizraujošā finālspēlē no troņa gāž Lielvārdes komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

«Triobet»/«Ulbroka» florbolisti sestdien «Arēnā Rīga» «Elvi florbola līgas» aizraujošā finālspēlē no troņa gāza pērnā gada čempioni «Lielvārde»/«FatPipe», pirmo reizi kluba vēsturē kļūstot par valsts čempioni.

«Triobet»/«Ulbroka» finālā guva uzvaru ar 7:4 (1:2, 2:1, 4:1), bet uzvarētājiem lielisks bija Kaspars Šķēls, kurš guva trīs vārtus.

Uzvaras kausu «Triobet»/«Ulbroka» savā pusē nosvēra tikai mača beigu daļā, uzvaras vārtus iemetot nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām, pēc tam vēl divas reizes raidot bumbiņu pretinieku vārtos.

Spēles pirmajā pusē «Lielvārde»/«FatPipe» trīs reizes izvirzījās vadībā, taču katru reizi «Triobet»/«Ulbroka» atjaunoja neizšķirtu, tāpēc pēc diviem periodiem rezultāts bija neizšķirts 3:3.

Savukārt trešā perioda sākumā vadībā pirmo reizi nonāca ulbrokieši, kuriem 49.minūtē pēc skaistas izspēles vārtus guva Rihards Mallons. Tomēr šoreiz ātri atspēlējās «Lielvārde»/«FatPipe», neizšķirtu 4:4 panākot Sandrim Virsnītim.

Savukārt izšķirošie bija Kārļa Jāņa Petrovska 57.minūtē gūtie vārti. Pēc tam kļūdu pieļāva arī lielvārdiešu vārtsargs Jānis Salcēvičs, savukārt pēdējos vārtus čempioni iemeta jau tukšā pretinieku cietoksnī, jo «Lielvārde»/«FatPipe» cerībā uz izglābšanos, nomainīja vārtsargu.

Uzvarētājiem Šķēls guva trīs vārtus, bet pa reizei izcēlās arī Edgars Zeidlers, Petrovskis, Mallons un Kristers Eglītis, bet divas rezultatīvas piespēles atdeva Edžus Ceriņš.

Savukārt «Lielvārde»/«FatPipe» rindās izcēlās Toms Akmeņlauks, Matīss Pēteris Polis, Antons Žuks un Virsnītis.

Ulbrokas komanda šosezon bija labākā arī regulārajā čempionātā, bet finālu sasniedza pirmo reizi. Savukārt 2012.gadā un pērn tā tika pusfinālā, taču palika bez medaļām. Tikmēr jāizceļ arī Ulbrokas vienības florbolista Jura Gribusta sasniegums, jo viņam šis bija sestais Latvijas čempionāta fināls pēc kārtas. Iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja «Mogo-RTU»/«Rockets» komandu, bet pirms tam spēlēja Lielvārdē.

Ceļā uz finālu «Triobet»/«Ulbroka» ceturtdaļfinālā ar 4-1 pieveica pērnās sezonas vicečempioni «Rockets», bet pusfinālā ar 4-2 tika pieveikta «Valmiera». Savukārt lielvārdieši vispirms ar 4-0 pārspēja Liepājas «Kuršus», bet pēc tam ar 4-3 uzvarēja «Pārgauju».

Lielvārdes komanda par Latvijas čempioni tika kronēta 2011./2012.gada sezonā un arī pērn. Regulārā turnīra beigās komandas spēlējošā trenera amatā Ati Blindu, kurš ir Latvijas meistarsacīkšu visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, nomainīja Iļja Nazarovs, lai Blinds varētu vairāk uzmanības veltīt sniegumam laukumā.

LETA jau ziņoja, ka pirms tam spēlē par trešo vietu Stalbes «Pārgauja» dramatiskā cīņā pagarinājumā ar 7:6 (3:1, 1:2, 2:3, 1:0) uzvarēja «Valmieru», pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pie Latvijas čempionāta medaļām.

Savukārt dāmu čempionāta izšķirošajā cīņā «Rubene» ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja NDD komandu, ceturto gadu pēc kārtas un desmito reizi komandas vēsturē kļūstot par valsts čempioni.

Pērn finālā Lielvārdes florbolisti ar 7:3 pārspēja «Mogo-RTU»/«Rockets» komandu.

«Elvi florbola līgas» fināls «Arēnā Rīga» norisinājās otro gadu pēc kārtas. Pērn decembrī šeit tika uzņemts pasaules čempionāts vīriem, kurā Latvijas izlase palika desmitajā vietā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu