Latvijas vīriešu florbola izlasi vadīs soms Rīhimeki

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @japiriihimaki

Par Latvijas florbola valstsvienības galveno treneri ceturtdien apstiprināts somu speciālists Arto Rīhimeki, bet viņa asistents būs tautietis Pertu Kitehonka, vēsta Latvijas Florbola savienības (LFS) mājas lapa.

Rīhimeki pats bijis Somijas Elites līgas spēlētājs vairāku klubu sastāvā, viņa lielākais sasniegums - vicečempiona tituls, kas izcīnīts 1995.gadā. Kopš 2004. gada Rīhimeki darbojies florbolā kā treneris, turklāt ne tikai Somijā, bet arī Zviedrijā un Šveicē.

Viņa pēdējais amats trenera amatā - kopš 2016. gada Rīhimeki ir Šveices augstākās līgas kluba «Kloten-Bülach Jets» galvenais treneris.

Vīriešu izlases galvenā trenera asistents Kitehonka ir 38 gadus vecs. Kā florbolists viņš spēlējis Somijas kluba «TPS Salibandy» junioru komandā.

Florbola trenera karjerai Kitehonka pievērsās 2006. gadā, lielākoties strādājot ar Somijas klubiem, bet ir pieredze arī ārzemēs - Šveicē. Kopš 2016. gada Kitehonka ir galvenais treneris Somijas klubā «NST Lappeenranta».

Pērn Latvijas izlasi vadīja Normunds Grunckis, taču valstsvienība pašu mājās notiekošajā pasaules čempionātā nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā, bet vienošanās ar Gruncki pēc tam netika pagarināta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu