Latvijas futbolisti arī mājās uzvar Luksemburgu (27)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien 2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē futbolā Latvijas valstsvienība savā laukumā ar 2:0 uzvarēja Luksemburgas izlasi. Vārtus Latvijai guva Jurijs Žigajevs un Māris Verpakovskis.

Laukuma saimnieki spēli sāka ar tādu pašu sastāvu kā 28. martā Luksemburgā.

Kā jau to varēja gaidīt, viesi maču sāka no dziļas aizsardzības, rezultātā Latvijas valstsvienība kontrolēja cīņas gaitu. Taču uzlauzt luksemburgiešu aizsardzības bastionus mūsu futbolistiem neizdevās.

Puslaika vidusdaļā aktīvāk sāka spēlēt Luksemburgas vidējā līnija un cīņa pārgāja arī mūsu laukuma pusē, bet bīstamu momentu nebija ne pie vienas, ne otras komandas vārtiem.

40. minūtē bumba nonāca viesu vārtu taisnstūrī, bet netika ieskaitīta, jo aizmugurē atradās Māris Verpakovskis. Šī epizode acīmredzami mūsējos sapurināja.

Četras minūtes vēlāk teicamu individuālo meistarību Luksemburgas soda laukumā nodemonstrēja jau pieminētais Verpakovskis, kurš atdeva lielisku piespēli Jurijam Žigājevam, kas sita precīzi zem vārtu pārliktņa - 1:0. Žigajevam tas bija karjeras pirmais gols valstsvienības rindās.

Otro puslaiku aktīvāk iesāka Luksemburga, bet nekādus augļus uzbrukumā tas viņiem nedeva. 75. minūtē otro reizi varēja uzgavilēt mājinieku līdzjutēji, jo pēc Aleksandra Cauņas izpildītā stūra sitiena bumba nonāca viesu vārtos – 2:0. Vārtu guvums tika ieskaitīts Mārim Verpakovskim.

Atlikušajā laikā luksemburgieši visiem spēkiem centās gūt vismaz goda vārtus, taču uzdevumu augstumos bija mūsu aizsardzība.

Latvija - Luksemburga 2:0 (1:0)

Vārtu guvēji: Jurijs Žigajevs (43''), Māris Verpakovskis (75'')

Latvijas valstsvienības pamatsastāvs: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Deniss Ivanovs, Kaspars Gorkšs, Deniss Kačanovs, Jurijs Žigajevs, Vladimirs Koļesņičenko, Vitālijs Astafjevs, Aleksandrs Cauņa, Ģirts Karlsons un Māris Verpakovskis.

Pirmajā abu komandu mačā pārliecinošu uzvaru ar 4:0 izcīnīja Latvijas futbolisti.

Grieķija savā laukumā ar 2:1 uzvarēja Izraēlu, bet Šveice ar 2:0 pieveica Moldovu.

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu