Čempionu rindas kļūst retākas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas futbola čempionvienība Liepājas metalurgs zaudējusi jau ceturto futbolistu, kas pērn regulāri spēlēja komandas pamatsastāvā. Lietuviešu pussargs Darus Miceika nolēma nebraukt kopā ar liepājniekiem uz treniņnometni Turcijā un sācis citas komandas meklējumus.

Pagājušajā gadā Liepājas metalurgs pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu un ieguva tiesības spēlēt UEFA Čempionu līgā, taču šis panākums nebūt nav iedvesmojis vairākus Liepājas futbolistus uz jauniem panākumiem. Vispirms komandu pameta divi no Liepājas metalurga fanu elkiem: uzbrucējs Viktors Dobrecovs pārgāja uz Kazahstānas čempionvienību Aktobe, bet pussargs Edijs Daņilovs – uz Jūrmalu. Latvijas spēcīgāko komandu pameta arī divi leģionāri – gruzīnu aizsargs Lavrentijs Mikadze, bet tagad arī lietuviešu pussargs Miceika, kurš vēlas atrast augstāka līmeņa komandu. Šāda vēlme ir pašsaprotama, taču pagaidām neviens no trim futbolistiem, kuri pameta Liepājas metalurga rindas, nav nokļuvuši kādā spēcīgākā klubā.

Liepājnieku galvenais treneris Benjamins Zelkevičs uzreiz sāka vakanto vietu aizpildīšanu. Ilgtermiņa līgumi tika parakstīti ar diviem leģionāriem: 25 gadus veco (190 cm garo!) lietuviešu uzbrucēju Neru Astrausku un 18 gadus veco Krievijas pussargu Jevgeņiju Kecu. Treniņnometnē Turcijā, kas nule sākusies Liepājas futbolistiem, tiks pārbaudīti vēl divi potenciālie jaunpienācēji: lietuviešu pussargs Tomass Tomašausks un krievu aizsargs Jurijs Šeļenkovs.

Vērienīgu selekcijas darbu sācis Daugavpils klubs Ditton, kas pērn ieguva ceļazīmi uz Latvijas virslīgu. Ditton galvenais treneris Sergejs Jurans uzaicinājis pie sevis 34 gadus veco Juriju Gricinu, ar kuru savulaik kopā spēlējis, un tuvākajās dienās tiks apspriesti iespējamā līguma nosacījumi. 2003. gadā Gricins jau spēlēja virslīgā Liepājas metalurga sastāvā, 2004. gadā viņš pārcēlās uz Jurana trenēto Stavropoles Dinamo, bet iepriekšējo sezonu pavadīja Krievijas otrās līgas klubā Ņižņijnovgorodas Volga. Tuvākajās dienās komandā tiek gaidīts papildinājums no Nigērijas – aizsargs Luiss Udo, kā arī Jevgeņijs Postņikovs no Maskavas Dinamo dublieriem. Plānots, ka pēc nedēļas Ditton futbolisti dosies uz treniņnometni Polijā.

Skonto sastāvā turnīrā Spānijā rezultatīvi izcēlies Andrejs Štolcers, kurš patlaban uztur sportisko formu un iziet pārbaudi Latvijas eksčempionu sastāvā. Turnīra Costa Blanca Cup otrajā spēlē Skonto piedzīvoja otro zaudējumu – 2:3 ar Ukrainas čempionvienību Doņeckas Šahtar. 78. minūtē Štolcers tik veiksmīgi izpildīja stūra sitienu, ka bumba pēc neliela rikošeta atrada ceļu uz vārtiem, un panāca 1:2. Savukārt mača pirmspēdējā minūtē Štolcers samazināja rezultāta starpību līdz 2:3, realizējot 11 metru soda sitienu pēc Dāvida Čaladzes nogāšanas. Šodien Skonto komandai paredzēts pēdējais mačs šajā turnīrā – pret Aleksandra Starkova trenēto Maskavas Spartak.

Savukārt Ventspils vārtsargs Deniss Romanovs, visticamāk, pāries uz Rumānijas klubu Vaslui. Šīs komandas galvenais treneris Mirča Redniks pavēstījis, ka jau panākta vienošanās par līguma finansiālajiem nosacījumiem un tagad atlicis vienīgi to parakstīt. Paredzams, ka Romanovs pievienosies savai jaunajai komandai nākamnedēļ treniņnometnē Turcijā. Vaslui sastāvam steidzami nepieciešams pastiprinājums, jo pēc Rumānijas čempionāta pirmā riņķa komanda atrodas pēdējā vietā un nav spējusi uzvarēt nevienā no 15 spēlēm (tikai seši neizšķirti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu