Daugava izcīna Latvijas kausu pendelēs (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par Latvijas kausa ieguvējiem kļuvuši Daugavpils Daugavas futbolisti, kuri pēcspēles sitienu sērijā ar 3:0 pārspēja čempionus Ventspili un garantēja sev vietu UEFA kausa izcīņas turnīrā. Par mača galveno varoni kļuva daugavpiliešu vārtsargs Pāvels Davidovs, kurš atvairīja divus 11 metru soda sitienus.

Spēles pamatlaiks neizšķirti 1:1 - vārtus Ventspils labā guva Igors Savčenkovs, savukārt Daugavai izcēlās Marko Šimičs. Papildlaikā neviena komanda nespēja nodrošināt uzvaru, un bija jāaizvada 11 metru soda sitienu sērija.

Par pēcspēles soda sitienu sērijas galveno varoni kļuva daugavpilietis Pāvels Davidovs.
Par pēcspēles soda sitienu sērijas galveno varoni kļuva daugavpilietis Pāvels Davidovs. Foto: AFI

To sāka Ventspils futbolisti, bet jau pirmo Vladimira Koļesņičenko sitienu atvairīja vārtsargs Pāvels Davidovs, kurš pagājušajā sezonā bija Andra Vaņina dublieris šajā Kurzemes klubā. Daugavas rindās precīzs bija Nikolajs Rindjuks, izvirzot savu komandu vadībā ar 1:0.

Arī otro sitienu ventspilnieki nespēja realizēt, kad Zahars Dubenskis aizsita garām vārtiem, turpretī Daugavai otros vārtus guva Šimics. Ventspils nespēja izcelties arī trešajā mēģinājumā, kad Davidovs atvairīja arī Mihaila Ziziļeva izdarīto sitienu un pēc Artjoma Rudņeva gūtajiem vārtiem Daugava varēja priecāties par izcīnīto kausu.

"Mēs vairāk gribējām uzvarēt, caur sviedriem un asinīm gribējām," pēc mača ziņu aģentūra LETA citē uzvarētāju treneri Mihailu Zemļinski, norādot, ka Ventspils ir komanda, kurai ir gan Latvijas čempionāta zelta medaļas, gan izcīnīti kausi. "Bet mums to vēl nebija izdevies iegūt."

Daugavas futbolisti - 2008. gada Latvijas kausa ieguvēji.
Daugavas futbolisti - 2008. gada Latvijas kausa ieguvēji. Foto: AFI

"Pat būdami zaudētājos ar 0:1, bijām pārliecināti, ka uzvarēsim. Pirms mača zinājām, ka uzvarēs tas, kurš pieļaus mazāk kļūdu un spēlēs disciplinēti."

Vaicāts, vai vieglāk spēlēt laukumā pašam vai trenēt, bijušais Latvijas valstsvienības futbolists atzina, ka vieglāk ir būt laukumā, jo tādā gadījumā pats varot ietekmēt spēles rezultātu.

"Protams, apsveicu Daugavas futbolistus," - tā Ventspils galvenais treneris Romāns Grigorčuks. "Viņiem tas ir liels sasniegums, un viņi sasniedza savu mērķi. Mums vajadzēja palielināt spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču iznāca tā, it kā mēs censtos noturēt rezultātu."

"Papildlaikā situācija bija citāda, un šķita, ka Daugava gribēja noturēt neizšķirtu."

Ventspilnieks Andrejs Butriks pret Oļegu Timofejevu.
Ventspilnieks Andrejs Butriks pret Oļegu Timofejevu. Foto: AFI

Runājot par 11 metru sitienu sēriju, Grigorčuks atzina, ka "mūsu kādreizējais vārtsargs Pāvels Davidovs nospēlēja lieliski. Pirms mača var sagatavoties, lai spēles laikā izmantotu vārtsarga vājās vietas, taču 11 metru sitienu sērijai īpaši sagatavoties nevar."

"Protams, grūti pārdzīvot zaudējumu, jo esam komanda, kas pieradusi uzvarēt."

"Tikko esmu atgriezies no Eiropas čempionāta futbolā. Viena no spēlēm, kuru redzēju, bija Krievijas un Spānijas mačs. Domāju, ka šodien Daugavas aizsardzības līnija nospēlēja krietni labāk nekā Krievijas aizsardzība," priecājās Daugavas kluba prezidents Igors Mališkovs.

Pagājušajā gadā Latvijas kausu ieguva Ventspils, 2006. gadā - Liepājas metalurgs, bet 2005., 2004. un 2003. gadā par kausa ieguvējiem arī kļuva Ventspils futbolisti.

Ventspils vienība astotdaļfinālā ar 2:0 pārspēja Jelgavu, pēc tam ceturtdaļfinālā ar 3:1 pieveica Liepājas metalurgu, bet pusfinālā ar 2:1 bija pārāka par Skonto.

Savukārt Daugava astotdaļfinālā ar 1:0 pārspēja Olimps/ASK, pēc tam ceturtdaļfinālā ar 2:1 pieveica Vindavu, bet pusfinālā izcīnīja uzvaru ar 2:1 pār Jūrmalas vienību.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu