Zizū un Francija saņem pēdējo ceļazīmi (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Noskaidroti visi Pasaules kausa futbolā ceturtdaļfinālisti. Par pēdējo komandu, kam izdevās iekļūt starp astoņām labākajām, kļuva Francijas izlase, kas uzveica Spāniju ar 3:1.

Pirmajā puslaikā neliels pārsvars laukumā piederēja Spānijas izlasei, kas vairāk kontrolēja bumbu un biežāk veidoja uzbrukumus. Francūžiem bija tikai viena reāla vārtu gūšanas iespēja, kad Patriks Vjeirā drusku neaizsniedzās līdz bumbai pēc Tjerī Anrī piespēles soda laukumā.

Rezultātu pirmie atklāja spāņi, jo 28. minūtē Francijas izlases aizsargs Lilians Tirams savā soda laukumā pārkāpa noteikumus cīņā ar Pavlo Ivanesu un tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu. To precīzi realizēja Davids Villa.

Davis Villa vēl nezina, ka viņa gūtie vārti būs pēdējie Spānijai šajā čempionātā.
Davis Villa vēl nezina, ka viņa gūtie vārti būs pēdējie Spānijai šajā čempionātā. Foto: EPA/AFI

41. minūtē francūžu atklājums Franks Riberī panāca izlīdzinājumu, izraujoties uz vārtiem. Francijas izlases futbolists apspēlēja Ikeru Kasiliasu, kurš bija iznācis no vārtiem, un viegli ieripināja bumbu spāņu vārtu tīklā.

Otrajās 45 minūtēs laukumā veiksmīgāk darbojās Francijas futbolisti, kuriem bija vairāk vārtu gūšanas iespēju. Spēles 83. minūtē pēc tiešā brīvsitiena izspēles Patriks Vjeirā no tuvas distances izvirzīja Francijas izlasi vadībā.

Visas šaubas par Francijas uzvaru atspēkoja Zinedins Zidāns, kas spēles kompensācijas laikā pēc izspēlētas kombinācijas apspēlēja spāņu aizsargu un raidīja bumbu garām Kasiliasam.

Patrikam Vjerā gūt vārtus nespēja iztraucēt pat šādi paņēmieni...
Patrikam Vjerā gūt vārtus nespēja iztraucēt pat šādi paņēmieni... Foto: EPA/AFI

Par spēles labāko futbolistu tika atzīts Francijas izlases pussargs Vjeirā, un viņa pārstāvētā valstsvienība var gatavoties 1. jūlija mačam ar Brazīliju.

Spānijas izlase: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Pavlo Ivaness, Karloss Pujols, Mariano Pernija, Fransesks Favregass, Ksavi Alonso (Markoss Senna, 72. min.), Rauls Gonsaless (Hoakins Sančess, 54. min.), Fernando Toress, Davids Villa (Luiss Garsija, 54. min.).

Francijas izlase: Fabjēns Bartess, Vilijs Sanjols, Lilians Tirams, Viljams Galā, Ēriks Abidāls, Patriks Vjeirā, Klods Makelele, Florāns Maluda (Sidnejs Govū, 74. min.), Zinedins Zidāns, Tjerī Anrī (Silvēns Viltors, 88. min.).

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu