Milžu cīņā pārliecinoši uzvar Nīderlande (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Eiropas futbola čempionāta finālturnīra "nāves grupas" mačā Nīderlande ar 3:0 pārliecinoši pārspējusi Itāliju, izcīnot pirmo uzvaru abu valstsvienību mačos kopš 1978. gada.

Maču Itālijas izlase sāka aktīvi, tomēr pietrūka sapratnes pie Nīderlandes izlases vārtiem. Jau trešajā minūtē Antonio di Natales piespēli vārtu priekšā neuztvēra Luka Toni, turklāt arī spēles pirmās daļas turpinājumā Itālijas izlase vēl vismaz reizi varēja uzmanīgāk nospēlēt pie pretinieku vārtiem.

Veslijs Šneiders panāk 2:0.
Veslijs Šneiders panāk 2:0. Foto: EPA/AFI

Pirmais bīstamais moments mačā tika izveidots 15.minūtē, kad van Nīstelrojs apspēlēja Itālijas vārtsargu Džanluidži Bufonu, bet atlaida bumbu par tālu, lai spētu to sekmīgi kontrolēt. Pēc samērā neilga brīža van Nīstelrojs vēlreiz bija labā pozīcijā Itālijas izlases soda laukumā, taču pēdējā brīdī bumbu no galvas viņam "nocēla" Marko Materaci.

Ritēja mača 26. minūte, kad tika gūti pirmie vārti. Itālijas izlases vārtu priekšā van Nīstelrojs saņēma bumbu, būdams aizmugures situācijā, turklāt traucējot vārtsargam Bufonam, tomēr tiesnesis vārtu guvumu ieskaitīja.

Pagāja aptuveni piecas minūtes, kad Nīderlandei izdevās savu pārsvaru palielināt. Pēc stūra sitiena pie Nīderlandes izlases vārtiem bumbai vārtos neļāva ielidot van Bronkhorsts, kurš to atvairīja, būdams uz vārtu līnijas. Nīderlandes izlase uzreiz devās pretuzbrukumā - van Bronkhorsts piespēlēja uz labo laukuma malu Dirkam Kujtam, kurš ar galvu iemeta bumbu soda laukumā Snaijderam. Futbolista raidījums bija precīzs.

Lukas Toni reakcija uz saņemto brīdinājumu.
Lukas Toni reakcija uz saņemto brīdinājumu. Foto: EPA/AFI

Spēles 75. minūtē Itālijas izlases galvenais treneris Roberto Donadoni laukumā uz maiņu laida Antonio Kasano, līdz ar to izšķiroties par spēli ar trīs uzbrucējiem - Toni, Del Pjero, Kasano. Itālijas izlase kāpināja tempu un palielināja spiedienu uz Nīderlandes izlases vārtiem, tomēr tai sanāca pašai zaudēt vēl vienus vārtus.

Pēc Itālijas izpildītā soda sitiena Nīderlandes komanda organizēja savu uzbrukumu, gūstot arī trešos vārtus. Pēc centrējuma soda laukumā ar galvu precīzi sita van Bronkhorsts - nedz Džanluka Dzambrota, nedz Bufons nespēja glābt savu komandu no vārtu zaudējuma.

Kaut arī līdz spēles beigām bija atlicis salīdzinoši neilgs laiks, tomēr Nīderlandes izlase neapstājās, bet mēģināja gūt vēl ceturtos vārtus. Pēc Ibrahima Afelaja sitiena bumba skāra vārtu pārliktni un atstāja laukumu, savukārt Robins van Persijs bumbu pats raidīja nedaudz garām vārtiem.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu