Ceturtdaļfinālā spēlēs Itālija (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvuši Itālijas futbolisti, kas C grupas trešās kārtas mačā ar 2:0 uzvarēja Francijas valstsvienību, ierindojoties otrajā vietā. Viņu pretinieki ceturtdaļfinālā - Spānijas futbolisti.

Spēles sākums aizritēja visai sparīgi, bet bīstamāk uzbruka itāļi, kuru rindās varēja izcelties Luka Toni un Kristians Panuči.

26. minūtē Toni izgāja vienatnē pret Francijas vārtsargu Grigoriju Kupē, taču Itālijas uzbrucēju neatļauti kavēja Eriks Abidāls un mača galvenais tiesnesis Ļubošs Mihels nozīmēja 11 metru soda sitienu. To pārliecinoši realizēja Andrea Pirlo, panākot 1:0.

Otrais puslaiks aizritēja ar vairākām pauzēm, jo komandas daudz pārkāpa noteikumus. 62. minūtē itāļi ieguva tiesības uz soda sitienu, kuru vārtu guvumā pārvērta Daniele de Rosi - viņa raidīto bumbu neveiksmīgi mēģināja nobloķēt Tjerī Anrī un tā, mainījusi virzienu, ielidoja francūžu vārtos - 2:0.

74. minūtē Francija vēl varēja samazināt rezultāta starpību, kad spēcīgu un ļoti precīzu sitienu vārtu stūrī izdarīja Karims Benzemā. Tomēr savā vietā bija Džanluidži Bufons, kurš ar pirkstu galiņiem "izvilka" bīstamo raidījumu. Turpinājumā dažas labas izdevības neizmantoja Itālijas uzbrucējs Luka Toni un, rezultātam vairs nemainoties, spēle noslēdzās ar 2:0 par Itālijas valstsvienībai.

Līdz ar uzvaru Pasaules kausa ieguvēji sev nodrošināja otro vietu C grupā un vietu ceturtdaļfinālā, kur viņu pretinieki būs Spānijas futbolisti. Pirmo vietu C grupā izcīnījusi Nīderlandes izlase, kas citā šīsdienas spēlē ar 2:0 pieveica rumāņus, kas grupā ierindojās trešajā vietā. Savukārt pagājušā Pasaules kausa finālisti grupu turnīru noslēdza ar vienu punktu un pēdējo vietu.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu