Spāņi sagādā trešo zaudējumu Grieķijai (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Eiropas futbola čempionāta finālturnīra D grupas trešās kārtas mačā Spānijas izlase trešdien ar 2:1 pārspēja Grieķijas izlasi.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, tomēr nedaudz vairāk bumbu kontrolēja Spānijas izlase, kas izveidoja arī vairākus bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Līdz precīzam sitienam spāņi, kuri šajā mačā spēlē faktiski ar otro sastāvu, gan netika.

Lai gan Spānijas izlases futbolisti uzbruka vairāk un arī vairāk sita uz pretinieku vārtiem, vienīgais precīzais raidījums padevās grieķiem. Mača 42. minūtē pēc soda sitiena izspēles bumba tika centrēta spāņu soda laukuma vidū, kur to netraucēts ar galvu vārtos raidīja Grieķijas izlases uzbrucējs Angels Harists.

Otrā puslaika sākumā laukumā pilnībā dominēja Spānijas futbolisti un neizšķirtu 1:1 mača 54. minūtē varēja panākt Ksavi Alonso, tomēr viņa spēcīgi raidītā bumba no 20 metriem trāpīja pa vārtu stabu.

Par spīti neveiksmei spāņi turpināja uzbrukt un 61. minūtē beidzot izdevās panākt izlīdzinājumu - pēc teicamas Alonso piespēles bumbu ar galvu partnerim soda laukumā piespēlēja Daniels Giza un Ruvens de la Reds sita nekļūdīgi - 1:1.

Grieķi otrajā spēles daļā atbildēja vien ar retiem pretuzbrukumiem, un labāko iespēju savu komandu izvirzīt vadībā spēles 65.minūtē neizmantoja pirmo vārtu autors Harists - no asa leņķa viņa raidītā bumba trāpīja pa vārtu stabu.

Spānijas izlase turpināja uzbrukt un tomēr spēja izraut uzvaru - 88. minūtē pēc centrējuma ar galvu bumbu veterāna Antona Nikopolida vārtos netraucēts raidīja Giza.

Spānijas izlase pirmajās divās grupas spēlēs ar 4:1 pieveica Krievijas izlasi un ar 2:1 pārspēja Zviedriju, tādejādi garantējot sev pirmo vietu grupā un iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu