FK "Ventspils" debijā Eiropas līgā izcīna pirmo punktu (16)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ceturtdienas vakarā veiksmīgi UEFA Eiropas līgas turnīrā debitēja trīskārtējā Latvijas čempionvienība FK "Ventspils", kas izbraukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 pret Berlīnes ''Hertha'' futbolistiem no Vācijas, tādējādi izcīnot pirmo punktu Eirokausos.

Pirmo momentu mača piektajā minūtē izveidoja "Ventspils" futbolisti, kad straujā pretuzbrukumā devās Cigirlašs un piespēlēja Žigajevam, kurš ne visai veiksmīgi uztvēra bumbu, un bīstams sitiens viņam neizdevās. Turpinājumā bumbu lielākoties kontrolēja "Hertha" vienība, bet ventspilniekiem viņu uzbrukumus kopīgiem spēkiem izdevās apturēt, pa laikam atbildot ar pretuzbrukumiem.

Edgars Gauračs (no kreisās) un Lanarts Hartmans.
Edgars Gauračs (no kreisās) un Lanarts Hartmans. Foto: uefa.com

16.minūtē bīstamu sitienu izdarīja kolumbiešu uzbrucējs Adrians Ramoss, tomēr viņa raidītā bumba lidoja nedaudz pāri vārtu augšējam stūrim. 19.minūtē pēc Tigirlaša sitiena neveiksmīgi darbojās Berlīnes kluba vārtsargs Jaroslavs Drobnijs, kurš guva muskuļa sastiepumu, tādēļ laukumā viņa vietā devās Saša Burherts. Pēc vārtsargu maiņas ventspilnieki uz laiku pārņēma iniciatīvu, bet 25.minūtē ļoti bīstami pa vārtiem sita Piščeks. Kluba "Ventspils" vārtsargs Pāvels Česnovkis spēja bumbu atvairīt, bet vēl pēc brīža Ramoss izgāja viens pret ventspilnieku vārtsargu, un arī šoreiz Česnovskis darbojās veiksmīgi.

Tomēr 34.minūtē mājiniekiem beidzot izdevās atklāt rezultātu, kad pēc vācu pussarga Lenarta Hartmana sitiena Česnovskis bumbu atsita, taču tā nonāca tieši pie Piščeka, kurš no tuvas distances raidīja bumbu vārtu tīklā, panākot 1:0. Tiesneša pieliktajā laikā pēc bīstama centrējuma iespēja panākt izlīdzinājumu bija Gauračam, taču viņa raidītā bumba lidoja garām vārtiem.

Jau pašā otrā puslaika sākumā Latvijas komandai izdevās panākt izlīdzinājumu, kad pēc Cigirlaša piespēles vārtsargu uz pretkustību "noķēra" Gauračs, panākot neizšķirtu rezultātu 1:1. Mača 52.minūtē bīstamu soda sitienu no tālas distances izpildīja "Hertha" vienības brazīliešu pussargs Siseru, tomēr Česnovskim izdevās bumbu novirzīt pāri laukuma gala līnijai. Vācijas klubs kādu laiku turpināja izdarīt spiedienu uz "Ventspils" vārtiem, bet pēc dažām minūtēm spēle atkal izlīdzinājās un komandas apmainījās abpusējiem bīstamiem uzbrukumiem.

Reālākā iespēja izvirzīties vadībā "Ventspils" komandai bija pēc 80.minūtē izspēlētās uzbrukuma kombinācijas - Jurijs Žigajevs piespēlēja nesen uz maiņu laukumā iznākušajam Andrejam Butrikam, bet sekojošo piespēli Gauračam pārtvert neveiksmīgi centās "Hertha" vārtsargs Burherts, un Gauračs nonāca gandrīz tukšu vārtu priekšā, tomēr viņš bumbu atspēlēja pa sitienam Vitālijam Astafjevam, kuram vārtus gūt neizdevās.

Marks Šteins (no kreisās) un Alesandro Dzamperīni.
Spēles 90.minūtē sitienu nedaudz pāri mājinieku vārtiem izdarīja Grigorijs Čirkins, bet tiesneša pieliktais laiks aizritēja, ventspilniekiem cenšoties iespējami ilgāk pieturēt bumbu un novilcināt laiku, kas viņiem arī izdevās, un rezultātā tika izcīnīts vērtīgs punkts apakšgrupas kopvērtējumā.

Vārtu guvēji: Lukašs Piščeks (34''); Edgars Gauračs (48'').

Brīdinājumi: Bengstons, Šteins; Žigajevs.

"Ventspils" vienības sākumsastāvs: Pāvels Česnovskis, Grigorijs Čirkins, Pāvels Mihadjuks, Alesandro Dzamperīni, Aleksandrs Solovjovs, Igors Cigirlašs, Juris Laizāns, Jevgēņijs Kosmačovs, Aleksejs Višņakovs, Edgars Gauračs, Jurijs Žigajevs.

Citā D apakšgrupas spēlē Holandes "Heerenveen" vienība 2:3 savā laukumā piekāpās Portugāles "Sporting" komandai.

Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā "Ventspils" iekļuva, 3. kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā uzvarot Baltkrievijas vienību Borisovas "BATE". Bet, kā zināms, izšķirīgajā kārtā "Ventspils" futbolisti nepārvarēja Šveices kluba "Zurich" barjeru.

Lukašs Piščeks (Nr. 26) un Grigorijs Čirkins.
Lukašs Piščeks (Nr. 26) un Grigorijs Čirkins. Foto: AFP/LETA

Interesanti, ka visas pirmās kārtas spēles tiesāja pieci arbitri, kas Eiropas futbola noteikumos ir jauninājums kopš 1992. gada. Papildus galvenajam tiesnesim laukumā un līnijtiesnešiem divi soģi darbojās aiz abu komandu vārtiem.

Nākamo maču ventspilnieki aizvadīs 1. oktobra vakarā, kad ''''Skonto'''' stadionā Rīgā plkst. 22:05 spēkos mērosies ar Nīderlandes SC ''''Heerenveen''''.

Turnīra nākamajā kārtā iekļūs katras grupas divas labākās komandas, kā arī astoņas trešās vietas ieguvējas. Katra komanda ar katru tiksies vienreiz savā laukumā un viesos.

Grupu pēdējie mači tiks aizvadīti 17. decembrī, kad kļūs zināmas visas komandas, kas sacensības turpinās nākamajā stadijā.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu