Milito nodrošina ''Inter'' uzvaru UEFA Čempionu līgā (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

UEFA Čempionu līgas finālā sestdien triumfēja Itālijas futbola klubs Milānas "Inter", kas ar 2:0 pārspēja Minhenes "Bayern" no Vācijas. Abus vārtus uzvarētāju labā guva argentīnietis Djego Milito.

Mača sākumā nedaudz vairāk ar bumbu darbojās "Bayern" futbolisti, taču spēles temps bija salīdzinoši lēns un bīstami momenti pie vārtiem netika izveidoti.

Turpinājumā Vācijas kluba pārsvars bumbas kontrolē pieauga, bet "Inter" futbolisti prasmīgi aizstāvējās un centās atbildēt ar pretuzbrukumiem.

Vienā no tiem Veslijs Snaiders ar lielisku piespēli izvirzīja Djego Milito vienatnē pret minheniešu vārtsargu Hansu Jorgi Butu. Argentīnas izlases uzbrucējs novērtēja situāciju un aukstasinīgi sita bumbu vārtu labajā augšējā stūrī (1:0).

Puslaika izskaņā Snaiders varēja pārsvaru dubultot, taču labi nospēlēja Buts.

Uzreiz pēc pārtraukuma komandas sāka spēlēt ļoti aktīvi, taču abu vienību vārtsargi nospēlēja nevainojami.

Nākamo minūšu laikā iniciatīva piederēja Luisa van Gāla padotajiem, taču vienreiz bumbu atvairīja milāniešu aizsargs Estebans Kambiaso, bet jau nākamajā epizodē glāba vārtsargs Hulio Sēzars.

Savukārt 70. minūtē Milito devās kārtējā pretuzbrukumā. 30 gadus vecais uzbrucējs ielauzās soda laukumā, lieliskā stilā apspēlēja Danielu van Buitenu un raidīja bumbu vārtos (2:0), tādējādi praktiski izšķirot spēles likteni.

Atlikušajā laikā Žozē Mourinju trenētā komanda kontrolēja notikumus laukumā un nodrošināja uzvaru UEFA Čempionu līgas finālā.

Milānas ''Inter'' - Minhenes ''Bayern'' 2:0 (1:0)

Vārtu guvēji: Milito 35', 70'.

Mačs notika "Santiago Bernabeu" stadionā, kur mājas spēles aizvada Spānijas klubs Madrides "Real".

Portugāļu speciālists Mourinju ir trešais treneris, kurš visprestižākajā Eiropas futbola klubu turnīrā divreiz triumfējis, vadot divus dažādus klubus. 2004. gadā viņš Čempionu līgā uzvarēja ar Portugāles ''Porto''.

Pēdējo reizi ''Inter'' Čempionu līgā uzvarētāju kausu ieguva pirms 45 gadiem - 1965. gadā.

Itālijas kluba Milānas ''Inter'' kapteinim Havjēram Zanetti UEFA Čempionu līgas fināls bija 700. mačs milāniešu rindās.

Jau ziņots, ka "Bayern" komandai šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nepalīdzēja Franks Riberī.

Čempionu līgas pusfinālā "Inter" divu spēļu summā ar 3:2 pieveica iepriekšējā gada Čempionu līgas uzvarētājus Spānijas klubu "Barcelona", bet "Bayern" ar 4:0 pārspēja Lionas "Olympique" no Francijas.

Gan "Bayern", gan "Inter" komandas šosezon uzvarēja vietējā čempionātā ("Inter" piekto reizi pēc kārtas) un kausa izcīņā.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu