Latvijas izlase kapitulē Čehijas futbolistiem (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Latvijas futbola valstsvienība pēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmā 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukumā ar 1:4 pārliecinoši zaudēja Čehijas izlasei, lai gan pēc pirmā puslaika rezultāts bija 0:0.

Spēles pirmajās minūtēs aktīvi darbojās abu vienību futbolisti, taču, neskatoties uz vairākiem sitieniem vārtu virzienā, vārtsargiem nopietni spēlē iesaistīties nevajadzēja.

Pēc apmēram desmit nospēlētām minūtēm iniciatīvu pārņēma Čehijas izlase, taču bīstamu pretinieku sitienu atvairīja Andris Vaņins. Arī turpinājumā mājinieki ar labām piespēlēm tika sitienu pozīcijās, taču vietā bija gan aizsargi, gan vārtsargs.

Savukārt jau pašā otrā puslaika sākumā divi Čehijas uzbrukumi noslēdzās ar vārtu guvumiem. Vispirms piespēli no labās malas ar precīzu sitienu vārtu apakšējā stūrī noslēdza Romāns Bednars. Bet pēc piecām minūtēm, sitot no tuvas distances, pārsvaru dubultoja Frankfurtes "Eintracht" kluba uzbrucējs Martins Fenins (2:0).

Pēc šiem notikumiem laukumā tika laisti vairāki rezervisti, taču spēles gaita būtiski nemainījās. Mājinieki izveidoja ātru pretuzbrukumu, kurā ar lielisku sitienu vārtu augšējā stūrī izcēlās Zdeneks Pospehs, bet pēc brīža Vaņinu ceturto reizi pārspēja Tomašs Necids.

Atlikušajā laikā Latvijas futbolisti spēja izveidot vienu reālu vārtu gūšanas momentu, kuru ar rezultatīvu raidījumu noslēdza Aleksandrs Cauņa (1:4).

Čehija - Latvija 4:1 (0:0)

Vārtu guvēji: Bednars 49', Fenins 54', Pospehs 74', Necids 77', Cauņa 90'.

Latvijas izlases sastāvs: Andris Vaņins, Oskars Kļava, Pāvels Mihadjuks, Deniss Ivanovs, Kaspars Gorkšs, Maksims Rafaļskis (80.min. Aleksandrs Fertovs), Juris Laizāns (60.min. Artis Lazdiņš), Andrejs Rubins (46.min. Jurijs Žigajevs), Māris Verpakovskis (70.min. Kristaps Grebis), Ģirts Karlsons (60.min. Aleksandrs Cauņa), Andrejs Perepļotkins (73. min. Genādijs Soloņicins).

FIFA rangu tabulā Latvijas futbola valstsvienība šobrīd starp 202 dalībniecēm ieņem 49. vietu, bet Čehija atrodas 31.pozīcijā.

Pirmo spēli par tikšanu uz 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīru Latvija aizvadīs 3. septembrī, kad ''Skonto'' stadionā Rīgā uzņems Horvātiju.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu