Indriksons nākamajam LFF prezidentam grib nodot 2 jaunus stadionus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons, kurš šogad gatavojas atkārtoti kandidēt uz šo amatu, cer nākamajam federācijas prezidentam nodot divus jaunus stadionus.

Janvāra beigās Rīgas dome nolēma pašvaldībai piederošo Latvijas Universitātes (LU) stadionu Krišjāņa Barona ielā 116 uz desmit gadiem nodot bezatlīdzības lietošanā LFF, lai tajā izbūvētu starptautisko futbola federāciju prasībām atbilstošu sporta bāzi.

«Skonto» stadiona vairs nebūs

«Varbūt kāds gaida uz brīnumu, taču man ir skaidrs, ka «Skonto» stadiona vairs nebūs. Esmu to uzbūvējis par kredītlīdzekļiem un neesmu spējīgs izpirkt no bankas. Visus šos gadus esmu to uzturējis, taču vairs nevaru pavilkt,» pastāstīja Indriksons.

«Otrkārt, stadions neatbilst absolūti nekādām prasībām. Agri vai vēlu Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) mums aizliegs tur spēlēt. Varam tur nospēlēt, lai uz mani neapvainojas, ar Albānijas izlasi vai kaimiņvalstīm, bet, tiklīdz mums vienā grupā ielozēs Angliju, Spāniju vai kādu citu no lielajām valstīm, - viss, ir cauri, un mums jāmeklē stadions ārpus valsts robežām,» teica LFF prezidents.

Indriksons uzskata, ka pašlaik veikt jaunas investīcijas «Skonto» stadionā nebūtu prātīgi, tāpēc LFF iet citu ceļu un ar LU stadiona atjaunošanu cer atspēkot visu iepriekš saņemto kritiku.

LU stadions neatbildīs augstākajām prasībām

«Divu gadu laikā uzbūvēsim mazu stadionu LU stadiona vietā. Ceru, ka visi nelabvēļi tā pārliecināsies, ka mēs tomēr darām labu darbu, jo šis stadions kalpos ne tikai futbolam, bet arī vieglatlētikai un visiem sportot gribošajiem rīdziniekiem. Taču tas būs mazs stadions un arī neatbildīs augstākajām prasībām,» atklāja Indriksons.

Tāpēc, pēc viņa teiktā, ir divi varianti - vai nu pacensties valsti pārliecināt savest kārtībā «Daugavas» stadionu, ko, Indriksona ieskatā, valstsvīri nedarīs, vai no pilsētas dabūt zemi daudz lielākam stadionam ar aptuveni 8000 - 10 000 skatītāju vietu. To varētu sākt celt ap 2014. gadu, ieceri klāstīja LFF prezidents.

Sešu gadu laikā jābūt lielam un modernam stadionam

«Esmu dziļi pārliecināts, ka divu gadu laikā būs kārtībā LU stadions, bet pēc tam sešu gadu laikā mums ir jābūt lielam un modernam stadionam, kur bez problēmām varam spēlēt ar visām komandām,» par plāniem stāstīja LFF prezidents.

Indriksons uzskata, ka LU stadions LFF nekad netiktu dots, ja Rīgas dome neredzētu pēdējo gadu sadarbību, kad ir celti mini laukumi un realizēti jauni projekti, Rīgas domes pārstāvji ir iepazīstināti ar UEFA un FIFA pārstāvjiem, kā arī pašvaldības pārstāvjiem ir parādīts, kā šīs lietas kārto citās valstīs, lai viņi nebaidītos LFF atvēlēt sporta mītnes, kuras federācija gatava savest kārtībā.

Pašreizējā Latvijas izlases spēlēšana «Skonto» stadionā ir iespējama tikai kreditoru labvēlības dēļ, atzīmēja Indriksons.

«Skonto» stadions ir novecojis

«Man ir vienošanās ar banku, ka futbols un es tiekam paciesti, jo valstij stadiona īpašnieku maiņas gadījumā pazūd iespēja uzņemt starptautiskas spēles. Jebkurš cits īpašnieks stadionu uzreiz nojauktu,» piebilda Indriksons, daļēji piekrītot apgalvojumam, ka 2000.gadā atklātais «Skonto» stadions ir nolietojies pārāk ātri.

«Ja es toreiz būtu zinājis visu to, ko zinu šodien, tad droši vien mēs to būvētu citādāk. Toreiz arī naudas bija tik, cik tās bija. Uz to brīdi tas bija ļoti labs stadions, taču UEFA un FIFA prasības aug ar katru gadu. It īpaši tas attiecas uz dažādiem drošības un televīzijas jautājumiem. Kļūdas droši vien tika pieļautas, taču man nav kauns par paveikto,» teica LFF prezidents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu