Itālija sēro par Morosīni nāvi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas svētdien joprojām ir šokā par pēc spēka otrās futbola līgas - B sērijas - kluba «Livorno» pussarga Pjērmario Morosīni nāvi.

Slavenais laikraksts «La Gazzetta dello Sport» un «Corriere dello Sport» iznākuši ar identiskiem virsrakstiem: «Nāve uz laukuma, futbols apstājas.»

Turklāt «Corriere dello Sport» arī publicējis apakšvirsrakstu: «Šausmīgi, Morosīni mirst uz laukuma.»

Abos laikrakstos apraksts par Morosīni aizņem vairākas lapaspuses.

Morosīni sestdien uz laukuma saļima B sērijas čempionāta spēlē, kurā viņa pārstāvētā «Livorno» komanda sacentās ar «Pescara» vienību. Futbolistam uz laukuma tika sniegta pirmā palīdzība, bet vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, kur paziņots par Morosīni nāvi.

Mačs starp abām komandām tika pārtraukts, bet vēlāk Itālijas Futbola federācija (FIGC) paziņoja, ka atceltas visas nedēļas nogales spēles, ieskaitot A sērijas čempionātu.

Kā raksta žurnālists Bruno Bartoloci, «skatoties dzīvajā mēs visi nomirām ar viņu».

Tikmēr «La Gazzetta dello Sport» fokusējusies uz «priecīgā zēna nelaimīgo dzīvi», rakstot, ka miruši ir viņa vecāki un brālis, bet māsa ir invalīde. Laikraksts pat aicinājis valsti palīdzēt māsai, kura tagad zaudējusi visu ģimeni.

«Kad sēras būs beigušās, futbola pasaule saliedēsies un palīdzēs šai sievietei,» teikts laikrakstā. «Vienīgi šādi mēs varam radīt labumu no Pjērmario nāves.»

Tāpat «La Gazzetta dello Sport» pievērsusies tēmai, ka ātrās palīdzības automašīna trīs minūtes nevarēja uzbraukt uz laukuma, kas, iespējams, maksāja spēlētāja dzīvību. Šāda aizkavēšanās notikusi, jo ieeju stadionā bijusi bloķējusi policijas automašīna.

Tikmēr laikraksts «Tuttosport» atgādina par «futbolista dramatisko cīņu par dzīvību», kas visiem redzama video atkārtojumā.

«Morosīni nokrīt un divreiz pieceļas, bet pēc tam atkal nokrīt,» raksta «Tuttosport».

Morosīni «Livorno» komandai bija izīrēts no A sērijas kluba «Udinese». Iepriekš pussargs pārstāvējis valsti visu jaunatnes izlašu līmenī. 2009.gadā viņš Zviedrijā piedalījās Eiropas U-21 čempionāta finālturnīrā

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu