Ukrainas vēstnieks aicina nerādīt reklāmu, kas varētu atturēt līdzjutējus doties uz EČ

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukrainas vēstnieks Nīderlandē Oleksandrs Horins trešdien aicināja holandiešus nerādīt televīzijā reklāmu, kas varētu atturēt futbola līdzjutējus doties uz Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru.

Nīderlandes enerģētikas uzņēmuma NLE 25 sekunžu garajā reklāmā humoristiskā noskaņā holandiešu sievietes aicinātas nelaist vīrus uz EČ finālturnīru, jo tur viņi varētu krist kārdinājumā sākt attiecības ar vietējām skaistulēm.

Reklāmā holandiete internetā aplūko divdomīgus attēlus, kas atrasti ar atslēgas vārdu «ukraiņu sievietes», un pēc tam apmeklē citu mājaslapu, kas piedāvā iegādāties alus mucu aprīkojumu. Savukārt sievietes vīrs fonā skatās futbolu televīzijā.

Horins uzskata, ka reklāma rada aplamu priekšstatu par Ukrainu un ukraiņiem, kas ir gatavi viesmīlīgi uzņemt futbola cienītājus. Pēc vēstnieka domām, reklāma Nīderlandē samazinās to cilvēku skaitu, kas gribēs aizbraukt uz EČ spēlēm Ukrainā.

Savukārt NLE izpildamatpersona Haralds Svinkels noraidīja ukraiņu bažas, sakot, ka reklāmā ar humoru ir apspēlēti stereotipi. Tā ir tikai NLE reklāma, kas neatturēs līdzjutējus no braukšanas uz futbolu Ukrainā, uzsvēra Svinkels. Horina reakciju viņš nosauca par nesamērīgu.

EČ finālturnīrs no 8.jūnija līdz 1.jūlijam notiks Polijā un Ukrainā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu