«Skonto» futbolisti triumfē Latvijas kausa izcīņā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.skontofc.lv, Oļegs Siračenko

Latvijas kausa izcīņā futbolā sestdien triumfēja Rīgas «Skonto», kas finālmačā «Daugavas» stadionā Liepājā ar 4:3 (0:0, 1:1) pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pieveica «Liepājas metalurga» komandu.

Mača pamatlaikā «Skonto» labā vārtus guva Valērijs Šabala, bet «Liepājas metalurga» komandas rindās ar galvu precīzi sita Vladimirs Kamešs.

Pirmajā puslaikā neliels teritoriālais pārsvars piederēja «Liepājas metalurga» komandai, kurai bija pāris labas iespējas gūt vārtus, taču «Skonto» labi spēlēja aizsardzībā un pirmajās 45 spēles minūtēs rezultāts netika atklāts.

Rezultāts tika atklāts mača 54.minūtē, kad Šabala ar atkārtotu sitienu pārspēja liepājnieku vārtsargu Pāvelu Šteinboru. Jau atbildes uzbrukumā neizšķirtu varēja panākt Valērijs Afanasjevs, taču viņš no apmēram desmit metru attāluma sita pāri vārtiem. Turpinājumā cīņa izlīdzinājās, bet 63.minūtē «Skonto» palika mazākumā, jo par otro brīdinājumu spēlē sarkanā kartīte tika parādīta Adilam Ibragimovam.

«Liepājas metalurga» futbolistiem radušos situāciju ātri izdevās vērst sev par labu, kad 74.minūtē pēc teicamas piespēles soda laukumā Kamešs neviena netraucēts precīzi sita ar galvu un panāca neizšķirtu. Desmit minūtes vēlāk Kamešs otro reizi ieraidīja bumbu «Skonto» komandas vārtos, tomēr šis vārtu guvums netika ieskaitīts, jo mirkli pirms tam pret «Skonto» spēlētāju tika pārkāpti noteikumi.

Līdz pamatlaika izskaņai komandām nebija daudz iespēju gūt vārtus, tāpēc cīņa turpinājās pagarinājumā. Papildlaikā aktīvāk uzbruka «Liepājas metalurgs», kas bija tuvu uzvaras izraušanai, taču tas nenotika un sekoja pēcspēles 11 metru sitienu sērija.

Pēcspēles sitienu sērijas sākumā «Skonto» nonāca zaudētājos ar 1:3, tomēr turpinājumā spēja gūt četrus vārtus pēc kārtas un svinēja uzvaru ar 4:3.

«Skonto» komanda Latvijas kausa izcīņā triumfēja pirmo reizi kopš 2002.gada, bet kopumā tā tagad izcīnījusi astoņus titulus. Savukārt «Liepājas metalurgs» līdz šim turnīrā uzvarējusi tikai vienu reizi.

Latvijas kausa fināls Liepājā notika pirmo reizi. Tāpat šī bija pirmā reize, kad turnīra izšķirošais mačs risinājās ārpus Rīgas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu